Foruma dalībniekiem pastāstīja par Daugavpils lidostas būvniecības plusiem

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī turpina darboties Starptautiskais inovāciju forums „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti”. Saskaņā ar programmu, pasākuma otrā diena ir veltīta ekskursijām. Foruma dalībniekiem bija iespēja izvēlēties apmeklējamos objektus – ražošanas objektus, Daugavpils cietoksni, lidostu, biznesa inkubatoru „Ideju viesnīca” vai kādu citu investīcijas objektu pēc individuālā pasūtījuma.

Daudzu Daugavpils viesu uzmanību piesaistīja Daugavpils lidostas attīstības projekts. Interesentu vidū bija ne tikai Latvijas, bet arī Krievijas, Armēnijas pārstāvji, Kanādas un Polijas vēstniecību Latvijā pārstāvji, Baltkrievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks.

„Daugavpils lidosta” valdes loceklis Viktors Puzāns pastāstīja viesiem par lidostas nākotni, piedāvājot veikt virtuālu lidojumu ar motodeltaplānu un novadot projekta prezentāciju. 

Pēc viņa vārdiem, lidostas būvniecībai ir vairāki plusi – pateicoties tai, tiks radītas 100-150 jaunas darba vietas, tiks uzlabota pilsētas infrastruktūra, kas noteikti piesaistīs tūristus, jo lidostas darbības plānotais rādiuss ir 1 800 km. Viktors Puzāns paskaidroja, ka netiek plānots labiekārtot lidostas visus divus simtus hektārus, bet tiks maksimāli atjaunota viena tās daļa. Projektā ir paredzēta konkrētu lidmašīnu veidu izmantošana.

Tiek plānots, ka lidosta sāks pilnvērtīgi darboties ne agrāk par 2020.gadu. Pārējo aviokompāniju pieredze liecina, ka pirmajos 3-5 gados lidosta strādā ar zaudējumiem, kurus sedz pašvaldība. Tiek plānots, ka projekta realizācijai būs nepieciešams 21 miljons eiro, daļu no summas apmaksās Eiropas fondi, pārējo – valsts un pašvaldība.

Īpašu interesi par projektu izrādīja Krievijas un Kanādas pārstāvji. Pēc AAS „Pskovavia” ģenerāldirektora Aleksandra Tumanova domām, ja cilvēkiem būs iespēja tikt uz galvaspilsētu pusstundas laikā, neviens negribēs izmantot nelīdzenu autoceļu.

Kā zināms, starptautiskās reģionālās lidostas „Daugavpils” radīšanas jaunā koncepcijas redakcija tika apstiprināta šī gada sākumā. Eiropas Komisijā projekts jāiesniedz oktobrī.



Написать комментарий