Izstāde Olimpiskajā centrā: medus, mājas vīns un lauku elektromagnētiskas sabalansēšanas seanss

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 20.septembrī, Daugavpils Olimpiskajā centrā Starptautiskā investīciju foruma ietvaros tika atklāta Daugavpils un Latgales uzņēmēju ražoto preču izstāde „Ražots Latgalē un Daugavpils prece”.

Izstādē piedalās dalībnieku rekordskaits – savu produkciju piedāvā vairāk nekā 100 uzņēmēji un firmas. Atklāšanas ceremonijā Daugavpils mērs Žanna Kulakova atzīmēja, ka pirms gada notikušais pirmais forums devis labus rezultātus, tāpēc tika nolemts turpināt iesākto tradīciju. „Otrais investīciju forums ir aptvēris visu Latgali, un šajā izstādē tiek piedāvāts plašs preču un pakalpojumu klāsts. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam paveikt ko lielu mūsu pilsētas un reģiona labā. Novēlu jums jaunas idejas, veiksmīgu biznesu un rezultatīvu sadarbību”, - atzīmēja Daugavpils galva.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža uzruna nebija gara, viņš pateicās Daugavpilij par drosmi un uzņēmību tik augsta līmeņa starptautiskā pasākuma rīkošanā, pateicās arī uzņēmējiem, kuri, neskatoties uz dažādām grūtībām, aktīvi piedalās Latgales reģiona un valsts attīstībā.

Atklāšanas ceremonijā šoreiz iztika bez tradicionālās lentītes pārgriešanas, un apmeklētājiem radās iespēja novērtēt piedāvāto preču un pakalpojumu kvalitāti. Izstāde ir sadalīta atsevišķās zonās – ražotāju zonā tiek prezentēti uzņēmēji no visas Latgales, kā arī Daugavpils investori un uzņēmumi, darbojas arī suvenīru un Daugavpils preču zona.

Izstādē pirmo reizi piedalās Latgales plānošanas reģions, kas prezentē tematiskus Latgales ciemus, kuri piedāvā naturālo produkciju, piedalīšanos rituālā vai lauku elektromagnētiskās sabalansēšanas neparastu seansu.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktore Ruta Ģiptere prezentēja oriģinālu kolekciju no muzeja fondiem, kurā tiek piedāvāti pirmie pilsētu reklamējošie suvenīri, kas tika izgatavoti par godu Daugavpils 700 gadu jubilejai.

Apmeklētājus ļoti ieinteresēja arī stendi, kas prezentē pārtikas preču ražotājus. Izstādē Olimpiskajā centrā var nogaršot un iegādāties medu, maizes, gaļas un desu izstrādājumus, mājas vīnu un daudz ko citu.

Apmeklētājus pārsteidza no mīklas izcepta glezna, kas attēlo lauku ainavu un kuru izgatavoja meistari no Balvu pilsētas. Ļoti interesanti izskatījās arī no liniem izveidotas oriģinālas lelles. Savukārt pastaigājošās meitenes zemeņu tērpos reklamēja lauku mājas «Zemeņu krastiņi».

Izstāde „Ražots Latgalē un Daugavpils prece” darbosies 20.septembrī no plkst.10:00 līdz 18:00 un 21.septembrī no pkst.10:00 līdz 16:00.



Написать комментарий