ANO iniciējusi izpētīt nepilsoņu institūta problēmas Latvijā un Igaunijā

foto mccullagh.org
foto mccullagh.org

ANO Augstākā bēgļu lietu komisāra pārvalde iniciējusi pētījuma veikšanu par nepilsoņu institūta problēmām Austrumeiropā, tai skaitā Polijā, Latvijā un Igaunijā,18.septembrī IA Regnum korespondentam paziņoja ANO Augstākās bēgļu lietu komisāra pārvaldes pārstāve Krievijā Madina Čedžemova, kas piedalījās „Krievijas reģionālo plašsaziņas līdzekļu vadītāju alianses” rīkotajā Apaļajā galdā, informē Regnum

Komentējot nepilsoņu institūta problēmu Baltijas valstīs, Čedžemova teica, ka ANO šobrīd veic šīs problēmas plaša mēroga pētījumu. "Esmu pārliecināta, ka pētījuma rezultāti palīdzēs minēto valstu valdību darbā”, - teica Čedžemova, precizējot, ka pētījuma dati varētu tikt publicēti vismaz pēc pusgada.

Savukārt ANO bēgļu lietu komisārs Krievijā Geše Karenbroka paziņoja, ka Augstākā bēgļu lietu komisāra pārvalde „strādā ar šo valstu valdībām, pārliecinot tās pilnībā izpildīt konvencijas par nepilsoņu institūta likvidēšanu noteikumus”. "Ceram, ka šis jautājums tiks atrisināts, un naturalizācijas gaitā tiks atvieglota igauņu valodas eksāmena procedūra, - paziņoja Karenbroka – Kā arī ir svarīgi, lai visi jaundzimušie minētajās valstīs saņemtu pilsonību”.

Pēc Karenbrokas domām, nepilsoņu institūta problēma ir saistīta ar paaudžu maiņu. "Rodas cita paaudze, kurai nevajadzētu saskarties ar šāda veida problēmām”, - teica ANO pārstāve.

IA Regnum jau ir ziņojusi, ka Latvijas biedrība „Par vienlīdzīgām tiesībām” ir iesniegusi valsts CVK parakstus par referenduma par pilsonības piešķiršanu Latvijas nepilsoņiem rīkošanu.


Написать комментарий