Daugavpils un Ilūkstes jaunieši stājas Zemessardzes rindās

foto laiki.lv
foto laiki.lv

Šodien, 14.septembrī, Zemessardzes 34.Artilērijas bataljona štābā Daugavpilī notiks zvēresta došanas ceremonija, kad zemessargu kandidāti – jaunieši no Daugavpils un Ilūkstes, dos zemessarga zvērestu un tiks uzņemti Zemessardzē, portālam gorod.lv pavēstīja 2.Zemessardzes novada sabiedrisko attiecību speciāliste, virsseržante Diāna Selecka.

Pirms zvēresta došanas zemessargu kandidātiem bija apmācība, kuras laikā viņi apguva ierindas mācību un militāros reglamentus. Zemessardzes rindās tiks uzņemti 13 kandidāti. Kandidātu vidū ir 7 jaunieši un 6 jaunietes, topošo zemessargu vidējais vecums ir no 18 līdz 25 gadiem.

Zemessardzē uzņemtās personas – zemessargi, pilda Zemessardzes uzdevumus no pamatdarba brīvajā laikā. Dienesta laikā zemessargi apgūst mazo vienību taktiku, kaujas iemaņas, pirmās neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas prasmi, ugunsdzēsības un glābšanas darbu specifiku, kā arī sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un objektu apsardzes un aizsardzības principus.
Zemessardzes 34.Artilērijas bataljons ir viens no 2.Zemessardzes novada bataljoniem, tajā dien vairāk kā 400 zemessargi un 43 karavīri. Pērn bataljona rindas papildināja 54, bet šogad -83 jaunie zemessargi. Bataljona atbildības teritorijā atrodas Daugavpils pilsēta, Daugavpils un Ilūkstes novadi.


Написать комментарий