Noslēdzies ikgadējais Daugavpils novada jauniešu salidojums „Esi vērīgs 2012”!

publicitātes foto
publicitātes foto

2012. gada 8. un 9. septembrī atpūtas bāzē „Virogna” Višķu pagastā norisinājās viens no lielākajiem Daugavpils novada jaunatnes pasākumiem – salidojums „Esi vērīgs”. Šogad ieradās 120 jaunieši un jaunatnes lietu atbildīgie, izveidojot 14 komandas no Tabores, Skrudalienas, Ambeļu, Sventes, Medumu, Dubnas, Salienas, Naujenes, Līksnas, Laucesas, Višķu, Kalupes, Maļinovas un Vecsalienas pagastiem, informē Daugavpils novada pašvaldība.

Salidojumu atklāja Daugavpils novada pašvaldības izpilddirektore Ināra Natarova, uzrunājot novada jauniešus un vēlot labi un aktīvi pavadīt šīs divas salidojuma dienas. Tā kā pasākumam bija divas daļas: sporta aktivitātes un radošās darbnīcas un mājas darbu prezentēšana,  tad uzreiz pēc svinīgajām uzrunām jaunieši izlozēja starta kārtību četros sporta veidos: foto orientēšanās, bumbiņu piespēlē, jautrajā stafetē un komandu sacensībās ar šifrēto nosaukumu „izpletnis”.

Foto orientēšanās laikā jauniešu komandām vajadzēja atrast 6 punktus un nobildēt tos tieši  tā, kā tas ir parādīts iedotajās norādēs. Labāko rezultātu šajā  veidā parādīja Višķu pagasta komanda. Bumbiņu piespēlē labāko rezultātu uzstādīja Ambeļu pagasta jauniešu komanda, kuri nepārspēti palika arī komandu sacensībās „izpletnis” – bumbas mešana aplī. Jautrajā stafetē, kur svarīga bija ne tikai veiksme un koncentrēšanās spējas riņķu mešanā, bet arī roku izveicība virves satīšanā, visveiklākie izrādījās  Kalupes  jaunieši. Kopvērtējumā sporta disciplīnās 1. vietā bija Medumu pagasta komanda, 2. vietu ieņēma Skrudalienas, bet 3. vietā – Dubnas jauniešu komanda. 

Paralēli sporta sacensībām jauniešiem radošajā darbnīcā bija jāuzzīmē sava pagasta jaunatnes karogu, kuru vajadzēja prezentēt vakara koncertā. Karogi sanāca spilgti un koši, atspoguļojot jauniešu pozitīvās emocijas un vēlmi  parādīt un izcelt savu pagastu. 14 žūrijas locekļu komanda izvērtēja jauniešu sniegumu un pēc punktu skaita pirmajā trijniekā bija: 1. vieta – Maļinovas jauniešiem par košajām avenēm, 2. vieta – Dubnas jauniešiem par multfilmu varoņu Flinstonu atainojumu, savukārt 3. vietu izcīnīja Višķu jauniešu komanda ar pagasta jaunatnes lietu atbildīgā portreta atainojumu uz karoga.

Vislielāko interesi izpelnījās mājas darba prezentēšana vakara izskaņā. Tā kā salidojuma tēma bija „Ceļojums laikā”, tad jau iepriekš katrai komandai tika iedalīts konkrēts laika posms no vēstures: stilīgo laiki, Žannas D’arkas posms, Renesanse u.c., kā arī nākotnes skatījums. Šī uzdevuma laikā jauniešu komandas gan žūrijas locekļiem, gan skatītājiem parādīja savu izveicību, aktiermākslu, priecēja skatītājus ar skaistajiem tērpiem un smīdināja ar interesantajiem jokiem. Šogad žūrija tika veidota savādāk kā citus gadus, jo jauniešu priekšnesumus vērtēja 13 eksperti no citiem pagastiem, liekot atzīmes no 1 līdz 10.  Par vislabāko mājas darbu tika atzīts Maļinovas jauniešu priekšnesums, kuri prezentēja 2. Pasaules kara laiku, otrajā vietā pēc punktu skaita ierindojās Skrudalienas jaunieši, kuri atainoja Senās Grieķijas laiku, savukārt trešie palika Dubnas jaunieši, kuri bija iejutušies neandertāliešu lomā.

Pēc vakara koncerta visi tika aicināti uz kopējo bildi, kura paliks kā piemiņas dāvana katram pagastam. Vēlāk jauniešiem diskotēkas laikā savu DJ prasmi demonstrēja novada jaunieši: Antons Kirkižs (Naujenes pagasts), Ilona Ruža (Medumu pagasts), Jevģenijs Hrapāns (Skrudalienas pagasts), Romāns Jarmuševics (Salienas pagasts) un Pāvels Šestunovs (Laucesas pagasts).

Otrās dienas rīta cēlienā jaunieši pēc sātīgām brokastīm sakopa teritoriju. Pēc labi padarītā darba salidojuma noslēgumā notika jauniešu apbalvošana: tika pasniegtas gan piemiņas dāvanas T-krekli un foto uzņēmums ar jauniešu salidojuma „Esi vērīgs 2012” kopējo bildi, gan kausi kā sporta disciplīnu uzvarētājiem, tā radošo darbnīcu un mājas darbu pirmo trīs godalgoto vietu izcīnītājiem. Summējot iegūtos punktus pēc trim kategorijām, kopvērtējumā 1. vietu ieguva Dubnas pagasta komanda, 2. vietu – Skrudalienas, bet 3. vietā palika Maļinovas pagasta jaunieši.

Pasākumu organizēja Daugavpils novada jaunatnes lietu speciālisti kopā ar Naujenes Jaunatnes iniciatīvas un sporta centru.  Pasākuma līdzorganizēšanā iesaistījās arī Medumu jauniešu biedrība „Medumu Cerība”, kuri ne vien nodrošināja stafetes ar nepieciešamo sporta inventāru, bet arī padalījās ar iegādātajiem matračiem un guļammaisiem ar citu pagastu jauniešiem to izmitināšanai.  Inventārs tika iegādāts par piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem projektā „Resursu punkta jauniešiem izveide Daugavpils novadā!” Projekts ir īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2012. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.



Написать комментарий