Simtiem tūkstošu kataloniešu devās gājienā pa Barselonas ielām, pieprasot reģiona neatkarību no Spānijas

foto demotix.com
foto demotix.com

Barselonā notika Katalonijas neatkarības no Spānijas atbalstam rīkotā plaša manifestācija, ziņo „Interfaks”, atsaucoties uz spāņu laikrakstu „El Mundo”. Laikrakstā minēts, ka pēc policijas datiem, gājienā piedalījās no 600 tūkstošiem līdz 1,5 miljonam cilvēku. Demonstrācijas rīkotāji ziņo, ka dalībnieku skaits sasniedza divus miljonus cilvēku.

Vietējā policija ziņo, ka demonstrācija pagājusi mierīgi. Savukārt laikraksts informē, ka manifestācijas dalībnieku, kas pārstāv dažādus politiskus spēkus, lozungs bija „Katalonija – jaunā Eiropas valsts”.

Demonstrācijas rīkotāja ir Nacionālā kataloniešu asambleja.

„El Mundo” atzīmē, ka demonstrācijā piedalījās Katalonijas valdības galva Artūrs Mass, kurš agrāk bija paziņojis, ka atturēsies no piedalīšanās demonstrācijā, kaut arī to atbalsta.

"Daudzi tautieši piedalīsies manifestācijā Barselonā. Mana sirds un dvēsele ir ar jums. Kad es klusēju, jūsu balss ir mana balss un jūsu aicinājumi ir mani aicinājumi”, - teica vietējais politiķis.

Demonstrācijas priekšvakarā Mass paziņoja, ka „šobrīd Katalonija ir tik tuva nacionālās varas iegūšanai kā nekad agrāk”.

Pagājušajā nedēļā San Pedro de Toreljo pašvaldība aicināja Katalonijas parlamentu divu mēnešu laikā vienbalsīgi pieņemt rezolūciju par reģiona nacionālo suverenitāti un referenduma rīkošanu par neatkarības jautājumu.


Написать комментарий