Saeimas komisija grib vēl par miljonu latu palielināt budžeta tēriņus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien noslēdza darbu pie šā gada valsts budžeta grozījumiem un priekšlikumu izvērtēšanas uz otro lasījumu. Komisija ir atbalstījusi par miljonu latu lielākus tēriņus, nekā bija lēmusi valdība.

Rīt 2012.gada budžeta grozījumu likumprojektu un to pavadošos likumprojektus otrajā un galīgajā lasījumā skatīs Saeimas plenārsēdē.

Komisijas vadītājs Jānis Reirs (V) uzskata, ka rīt Saeimas sēdē par budžeta grozījumiem karstu diskusiju nebūs, jo, kaut arī bija daudz priekšlikumu papildu līdzekļu piešķiršanai, ļoti daudzi arī tika atbalstīti.

Tāpat komisijas deputāti atbalstīja līdzekļu piešķiršanu arī vairākiem pasākumiem, kurus iepriekš neatbalstīja valdībā. Izvērtējot priekšlikumus šā gada budžeta grozījumu otrajam lasījumam, deputāti papildus atbalstīja līdzekļu piešķiršanu vairāk nekā viena miljona lata apmērā, sacīja Reirs. Komisijas deputāti atbalstīja arī iepriekš valdības akceptētos priekšlikumus, kas paredz papildu līdzekļu piešķiršanu aptuveni 18,9 miljonu latu apmērā.

Komisijas vadītājs norādīja, ka budžeta grozījumos tika atbalstīti prioritāri pasākumi, kuri tiks īstenoti šogad un neietekmēs nākamā gada budžeta izdevumus.

Kopumā deputāti šā gada valsts budžeta grozījumos vērtēja 184 iesniegtos priekšlikumus par līdzekļu pārdali, ko bija iesniegušas Saeimas komisijas, frakcijas, atsevišķi deputāti un Ministru kabinets.

Kā ziņots, Saeimas komisija atbalstīja iepriekšējās sēdēs atbalstīja priekšlikumus par papildu finansējumu Liepājas pilsētas skolām mācību līdzekļu iegādei, Jaunpiebalgas vidusskolas siltumapgādes rekonstrukcijai un jumta remontam, Kārsavas vidusskolas renovācijai. Iepriekš atbalstīti arī ierosinājumi par līdzekļu piešķiršanu Balvu pareizticīgās baznīcas ēkas atjaunošanai un Dailes teātra sakaru sistēmas rekonstrukcijai, kā arī Latvijas Kamaniņu sporta federācijai Pasaules kausa posma Siguldā rīkošanai un Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam veterinārās ambulances rekonstrukcijai un aparatūras iegādei.

Tāpat Budžeta komisijā atbalstīts ierosinājums par papildu līdzekļiem, lai rekonstruētu Ķeguma novada sociālās aprūpes centra ēku, atjaunotu Valkas novada Vijciema Tautas namu un pagasta pārvaldes ēku, rekonstruētu Dagdas siltumapgādes sistēmu. Tāpat atbalstīts priekšlikums par finansējumu lasāmo aparātu iegādei vājredzīgiem un neredzīgiem bērniem Strazdumuižas internātvidusskolā un Latvijas Bērnu fondam vardarbībā cietušo bērnu rehabilitācijai.

Saeimas komisija arī atbalstīja piešķirt līdzekļus vairāku iestāžu darbinieku prēmēšanai, kas iesaistīti ēnu ekonomikas apkarošanā.

Deputāti atbalstīja līdzekļu piešķiršanu Bulduru Dārzkopības vidusskolas un Rankas arodvidusskolas siltumapgādes sistēmu rekonstrukcijai, asistenta pakalpojumu nodrošināšanai bērniem ar invaliditāti no piecu gadu vecuma, kā arī Valsts valodas centram latviešu valodas kā svešvalodas mācību organizēšanai un piemiņas zīmes izgatavošanai un uzstādīšanai Turlavas pagastā Latvijas brīvības cīnītāju piemiņai.

Tāpat tika apbalstīta līdzekļu piešķiršana Latvijas Riteņbraukšanas federācijai un Latvijas Volejbola federācijai, ņemot vērā BMX un pludmales volejbola izlašu komandu sasniegumus Londonas olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka 28.augustā valdība atbalstījusi papildu līdzekļu piešķiršanu aptuveni 18,9 miljonu latu apmērā, izvērtējot priekšlikumus šā gada budžeta grozījumu otrajam lasījumam Saeimā, informēja Finanšu ministrija.

Finanšu ministrija norāda, ka vairumam nozaru ministriju priekšlikumu likumprojekta 2.lasījumam Saeimā bija tehniskas pārdales starp budžeta programmām un izdevumu veidiem raksturs.


Написать комментарий