Jaunākais Viļakas Sociālās aprūpes centrā

foto vilaka.lv
foto vilaka.lv

Vasaras izskaņā Viļakas Sociālās aprūpes centrā (VSAC) īstenoti divi lokāla rakstura mini projekti. Viens ar nosacītu nosaukumu „Lai top gaisma!” un otrs – „Galvu augstāk!”. Projekti realizēti ar sadarbības partneru Zviedrijā finansiālu atbalstu, informē Viļakas novada pašvaldība.

VSAC 2012.gada pavasarī no zviedru sadarbības partneriem saņēma finansiālu palīdzību ar mērķi iegādāties elektroģeneratoru, aprūpes centra darbības nodrošināšanai elektropadeves traucējumu gadījumā. Šī gada 16.augustā aprūpes centra kolektīva projekts par elektroģeneratora iegādi realizējās, bet divas nedēļas vēlāk, 31.augustā, Viļakas novada elektriķis Jānis Ņukšs to noregulēja darba režīmā.

Pēc ģeneratora iegādes no zviedru sadarbības partneru dāvinājuma pāri palika summa, ko papildinot, no aprūpes centra budžeta, tika īstenots otrs projektiņš - bruģa uzlikšana pie aprūpes centra ieejas. Tas bija nepieciešams, lai aprūpes centra iemītniekiem būtu ērti pārvietoties, īpaši rudens un pavasara laikā, kad ir lietavas, gan tiem iemītniekiem, kurus izved ratiņkrēslā, lai baudītu saules staru un svaigā gaisa terapijas.

Aprūpes centram piegulošā teritorija ieguva jaunu, vizuāli pievilcīgāku un patīkamāku izskatu. Projektus izdevās realizēt, pateicoties mūsu zviedru draugu finansiālai palīdzībai.


Написать комментарий