Noskaidrotas visas EČ basketbolā finālturnīra dalībnieces

foto delfi.lt
foto delfi.lt

Otrdien tika noskaidrotas pēdējās četras Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra dalībnieces.

Turcijas basketbola izlase F grupas spēlē ar 81:58 pārliecinoši uzvarēja Čehijas valstsvienību, apakšgrupā ar piecām uzvarām astoņās spēlēs nodrošinot otro vietu un ceļa zīmi uz finālturnīru. Iepriekš no F grupas kvalificējusies bija Itālija un Čehija.

Tikmēr Beļģija ar rezultātu 82:46 sagrāva Albāniju, un Eiropas čempionātam kvalificējas no trešās vietas E apakšgrupā. Beļģijas izlase kvalifikācijas turnīrā izcīnīja piecas uzvaras astoņās spēlēs, kamēr pirmajā un otrajā vietā bija Polija un Somija.

Dramatiski finālturnīru sasniedza Zviedrijas izlase, kura ar 85:68 uzvarēja Luksemburgu. Zviedriem pēc panākuma bija jācer, ka Vācija savā laukumā pārspēs Azerbaidžānu, un tieši tā arī notika - 81:68.

Līdz ar to B grupā Zviedrijai, Bulgārijai un Azerbaidžānai bija pa četrām uzvarām astoņās spēlēs, bet pateicoties labākiem papildnosacījumiem Zviedrija apakšgrupā ieņēma otro vietu, iekļūstot pamatsacensībās. Savukārt pirmo pozīciju B grupā ieņēma Vācija.

Kā pēdējā Eiropas čempionāta finālturnīrā iekļuva Serbija, kas ar rezultātu 83:67 pieveica Izraēlu. A grupā Melnkalne izcīnīja desmit uzvaras desmit spēlēs, ieņemot pirmo vietu, bet pa sešām uzvarām izcīnīja Izraēla, Serbija un Igaunija.

Lai kvalificētos Eiropas čempionātam, igauņiem pēc uzvaras pār Islandi (80:58), vajadzēja, lai Serbija zaudē Izraēlai, taču tā nenotika un viņi grupā palika ceturtie.

Savukārt no C grupas čempionātu sasniedza Horvātija un Ukraina

Atgādinām, ka kvalifikācijas turnīra D grupas pēdējā spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 85:77 izbraukumā pārspēja Rumānijas valstsvienību. Līdz ar to Latvijas basketbolisti Eiropas čempionātam kvalificējas no trešās vietas D apakšgrupā.

2013.gada Eiropas basketbola čempionāta dalībnieces:

Spānija, Krievija, Maķedonija, Lietuva, Grieķija, Francija un Lielbritānija, Slovēnija, Melnkalne, Izraēla, Serbija, Vācija, Zviedrija, Horvātija, Ukraina, Bosnija un Hercegovina, Gruzija, Latvija, Polija, Somija, Beļģija, Itālija, Čehija un Turcija.

Finālturnīrs, kurā piedalīsies 24 komandas, no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā. Tā apakšgrupu izloze paredzēta 18.novembrī.


Написать комментарий