Starptautiskā plenēra ietvaros Daugavpilī notiks Atvērto durvju diena un Rotko lasījumi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēc dažām dienām Daugavpilī startē kārtējais – astotais – Starptautiskais Marka Rotko plenērs, kurā piedalīsies 15 dalībnieki no 9 valstīm. Latviju šajā pasākumā pārstāvēs divi cilvēki – tekstilmāksliniece Ilze Volonte un gleznotājs Oļegs Marinoha.

 

Turklāt pirmo reizi plenēra vēsturē tajā piedalīsies mākslinieks no Norvēģijas.

Marka Rotko mākslas centra izstāžu un ekspozīciju kurators Māris Čačka pastāstīja žurnālistiem, ka sestdien, 15.septembrī, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā notiks Starptautiskā plenēra svinīgā atklāšanas ceremonija.

Māris Čačka ir pārliecināts, ka Marks Rotko ir zīmols, kuru nepieciešams attīstīt, jo visi ar šī pasaulslavenā mākslinieka vārdu saistītie pasākumi ir saistāmi arī ar Daugavpils vārdu kā Marka Rotko dzimšanas vietu.

Nedēļas laikā plenēra dalībnieki radoši darbosies savās darbnīcās, kas atradīsies Saules skolas telpās, bet piektdien, 21.septembrī, tur norisināsies Atvērto durvju diena.

Plenēra ietvaros Daugavpils universitātē notiks Marka Rotko konference-lasījumi „Laikmetīgā māksla un radošās industrijas”. Kā arī pilsētas muzejā notiks Latgales mākslas skolu audzēkņu darbu izstādes „Satekpunkts” atklāšana.

Starptautiskā plenēra darbība noslēgsies Marka Rotko dzimšanas dienā – 25.septembrī – ar pasākumu pie piemiņas memoriāla. Plenēra noslēguma ceremonija sakrīt ar dalībnieku radošo darbu izstādes atklāšanu.

Pašlaik visiem daugavpiliešiem ir iespēja izbaudīt iepriekšējo gadu plenēru dalībnieku darbus. To ekspozīcijas ir apskatāmas Daugavpils teātrī un Latgales Centrālajā bibliotēkā.


Написать комментарий