"Tas ir absurds apgalvojums, ka PA darbojas pretēji valsts interesēm," pirmdien Latvijas Radio izteiktās aizdomas par PA darbošanos pret valsti komentēja Zalpētere, uzsverot, ka Ministru kabinets (MK) devis PA uzdevumu šo objektu privatizēt un PA to arī darījusi, lai gan mutvārdos saņemti pretēji norādījumi.

Latvijas Televīzijas raidījums "de facto" svētdien vēstīja, ka viens no Zalpēteres atlūguma iemesliem varētu būt pretēji valsts interesēm uzsākta nekustamā īpašuma Rīgā, Kronvalda bulvārī privatizācija. Raidījums norādīja, ka pretrunīgi uzsāktā privatizācija saistīta ar tenisa kortiem Rīgā, Kronvalda bulvārī 2b. Līdz 2021.gada beigām šis zemes gabals iznomāts SIA "Kronvalda parks", kas pieder kādai Baltkrievijas pilsonei. Savukārt jau 2006.gadā ar Ministru Kabineta lēmumu īpašums nodots privatizācijai. NT šo zemes gabalu tagad nolūkojis nākotnes attīstībai, un valdība pēdējā gada laikā meklēja risinājumu, kā to saglabāt valsts īpašumā.

Pirmdien Latvijas Radio Zalpētere atzina, ka viņas rīcībā bijusi šāda informācija, taču, lai tādu mērķi panāktu, būtu jādarbojas tiesiskiem līdzekļiem, piemēram, jāsagādā attiecīgs atzinums.

"No manas puses ir bijis nepārprotams lūgums un PA ir labi zinājusi, izdarīt visu iespējamo, protams, likumīgi un visu iespējamo, lai zemi tomēr paturētu valsts īpašumā un nākotnē nodotu teātrim," "de facto" sašutumu pauda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP).

Kā pieļāva "de facto", šī situācija ir viens no iemesliem, kāpēc konflikts starp ekonomikas ministru Danielu Pavļutu un Privatizācijas aģentūras vadītāju Ivetu Zalpēteri noslēdzās ar aģentūras vadītājas atlūgumu. Nav izslēgts, ka ministrija aģentūras rīcību lūgs pārbaudīt tiesībsargājošajām iestādēm.

Kā ziņots, Zalpētere atlūgumu iesniedza pagājušajā nedēļā.