Brīvdienas Daugavpilī: Strūklaka Cietoksnī, „Artišoks” Centrālajā parkā un ReStArt teātrī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Gaidāmajās brīvdienās ir paredzēti vairāki ļoti dažādi pasākumi. It īpaši daudz pasākumu notiks sestdien, 8.septembrī.

Divu dienu – sestdienas un svētdienas – laikā Cietokšņa iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt Eiropas kultūras mantojuma dienām veltītos pasākumus, kas ir veltīti Baltijas jūras piekrastei un iekšējiem ūdeņiem. Latvijā minētie svētki tiek atzīmēti 18.reizi, bet Daugavpils tajos piedalās pirmo reizi. 

Cietokšņa teritorijā visiem apmeklētājiem būs iespēja no plkst.10:00 līdz 18:00 apmeklēt Ūdenstorni, kur šobrīd atrodas Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs., noklausīties lekcijas un redzēt piedāvātas prezentācijas, kas ir veltītas Cietokšņa vēsturei, tās tiltiem, ūdensapgādes sistēmai un cietokšņa aizsarggrāvja bioloģiskai daudzveidībai. Bērni varēs bez maksas apmeklēt piepūšamo atrakciju parku un aplūkot senās strūklakas ar ūdeni piepildīto vannu.

Sestdien, 8.septembrī, plkst.12:30 Vienības laukumā startē velobrauciens „Kritiskā masa”, kas paredz 10 km garu braucienu un finišē Daugavpils Centrālajā parkā īsi pirms jauniešu festivāla „Artišoks” atklāšanas, kas tiek plānota plkst.15:00.

Jauniešu pasākumu programmā ir vairāki konkursi, atrakcijas, sporta un mūzikas sacensības, dažādas meistarklases, ugunsšovs, džiu-džitsu, sambo un džudo paraugdemonstrējumi.

Sestdienas vakarā Daugavpils teātrī plkst.18:30 Pirmā Starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt” ietvaros notiks koncerts „Džezā tikai meitenes”, kurā piedalīsies Olga Mitroshina Blue Sound un Žannas Blagovesčenskas grupa Jussendo. Skatītāju uzmanībai tiks piedāvāts blūza un džeza melodijas, kā arī r&b un soul mūzika.

Svētdien, 9.septembrī, visi Latvijas tēti saņems dāvanas un dzirdēs apsveikuma vārdus. Plkst.11:00 Daugavpils teātrī pirmo reizi pilsētas vēsturē notiks Tēva dienai veltītie svētki, kuri mūsu valstī tiek svinēti jau otro gadu. Visi Daugavpils tēti un viņu bērni tiek aicināti piedalīties svētkos „Es un mans paps”. Labs noskaņojums, jautri konkursi un piemiņas balvas ir garantēti.
Portāls Gorod.lv novēl visiem jaukas un interesantas brīvdienas!
 


Написать комментарий