Dome ir gatava griezties tiesā, lai atsavinātu privāto zemesgabalu, uz kura atrodas tirgus Jaunajā Forštadtē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada pavasarī Daugavpils dome zemesgabala, kas atrodas Jaunajā Forštadtē un uz kura darbojas tirgus (Raipoles iela5), īpašniekam bija izsniegusi kārtējo jauno uzdevumu demontēt vecus angārus un iekārtot jaunus kioskus. Saskaņā ar izsniegto dokumentāciju, līdz 1.jūlijam bija nepiecienāms veikt veco konstrukciju demontāžu un līdz 1.septembrim – iekārtot jaunus kioskus. Taču līdz šim laikam jaunie angāri nav uzstādīti.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka tika sastādīts apsekošanas akts, un 12.septembrī zemesgabala īpašnieks ir aicināts ierasties Domē, lai sniegtu paskaidrojumus. Pēc tam, visdrīzāk, tiks sastādīts administratīvais protokols, un īpašniekam tiks uzlikts naudas sods.

Ar brīdinājumu šajā gadījumā būtu par maz. Vicemērs atzīmēja, ka pašvaldībai kārtējo reizi tika melots, aizbildinoties ar pastāvīgām problēmām. «Zemesgabala un ēku īpašniekam ir ne tikai jāpelna nauda, bet arī jāuztur kārtībā savs īpašums, lai tas atbilstu pilsētas izskatam. Ja īpašnieks iznomā telpas nomniekiem, tām ir jāatbilst visām nepieciešamajām prasībām. Ja uzņēmējs netiek galā ar biznesu, lai to pārdot vai atrod cilvēku, kas to sakārtos», - atzīmēja V.Širjakovs.

Gadījumā, ja īpašnieks vilcināsies ar naudas soda apmaksu, pašvaldība ir apņēmusies griezties tiesā un prasīt zemesgabala atsavināšanu pašvaldības labā. Dome ir gatava izmantot galējos līdzekļus, jo situācija ar tirgus sakārtošanu ir izveidojusies pirms daudziem gadiem un tā ir jāatrisina.


Написать комментарий