Daugavpils dome iegādāsies trīs zemes gabalus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kārtējā Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdē tika pieņemts lēmums par zemesgabalu Liepājas ielā 37, Ventas ielā 50 un Ventas ielā 99 iegūšanu Daugavpils pilsētas pašvaldības īpašumā.

Zemesgabalu 413 m2 platībā pašvaldība iegādāsies par 2 270 latiem, minētā lēmuma pamatā ir zemesgabala īpašnieka piedāvājums iegādāties zemesgabalu, uz kura atrodas 28.bērnudārzs. Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems paskaidroja, ka pašvaldība iegādāsies minēto zemesgabalu par īpašnieka piedāvāto cenu – 5,50 latiem par m2. Pēc departamenta vadītāja vārdiem, analoģiski tika novērtēts zemesgabals pie 10.vidusskolas un 5,40 latus par m2 maksās zemesgabals stadionā „Lokomotīve”, kuru pašvaldība ir nolēmusi pārņemt savā īpašumā.

Sēdes gaitā deputāti atbalstīja lēmumus uz ekspertu veiktā zemesgabalu novērtējuma pamata iegādāties par 172 latiem zemesgabalu Ventas ielā 50, kura platība ir 53 m2, un par 374 latiem – zemesgabalu Ventas ielā 99, kura platība ir 115 m2. Minētie zemesgabali ir nepieciešami Ventas un Vidzemes ielu rekonstrukcijas projektu realizācijai. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paskaidroja, ka braucamo daļu un trotuāra ierīkošanas parametru ievērošanai būs nepieciešams izmantot daļu zemes, kas atradās privātīpašumā. Minētie lēmumi par nelielu zemesgabalu iegādāšanos tiek pieņemti, lai varētu veiksmīgi realizēt ielu rekonstrukcijas projektu.


Написать комментарий