Finanšu ministrija atkārtoti lūdz Daugavpils domi pārņemt divas ēkas Cietoksnī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien Daugavpils domes Finanšu komitejas sēdes laikā deputāti pieņēma lēmumu atteikties pārņemt savā īpašumā ēkas Imperatora ielā 2 un 8, kas atrodas Cietoksnī. Atteikuma pamatā ir fakts, ka ēkas atrodas kritiskā stāvoklī un nav nepieciešamas pašvaldības autonomu funkciju izpildei.

Atgādināsim, ka šī gada jūnijā Daugavpils domes deputāti bija pieņēmuši lēmumu pārņemt no valsts divus objektus, kas atrodas Daugavpils cietoksnī, - ēkas Nikolaja ielā 9 un komandanta parku, kas tiek apzīmēts kā objekts Komandanta ielā 6. Pašvaldība bija griezusies Finanšu ministrijā ar lūgumu nodot pašvaldībai īpašumu Nikolaja ielā 9, kur nākotnē tiek plānots izveidot Amatnieku namu. Pēc minētā lūguma Finanšu ministrija piedāvāja pārņemt vēl 3 objektus, rezultātā pašvaldība papildus pārņēma īpašumā tikai vienu objektu, kas atrodas Komandanta ielā 6, - cietokšņa teritorijā atrodošos parku. Tika nolemts nepārņemt objektus Imperatora ielā 2 un 8, jo tie atrodas kritiskā stāvoklī.

Neskatoties uz to, ka ministrija saņēma deputātu lēmumu par tikai divu objektu pārņemšanu īpašumā, no ministrijas atkal ir saņemta vēstule ar lūgumu izlemt jautājumu par objektu pārņemšanu, no kuriem pašvaldība bija atteikusies. Šoreiz tika nolemts minēto lēmumu par īpašuma nepārņemšanu piedāvāt deputātu apspriedei un iesniegt ministrijā deputātu pieņemto lēmumu, kuri apstiprinātu, ka minētās ēkas nav nepieciešamas pašvaldības autonomu funkciju izpildei.

Lēmuma apspriedes gaitā deputāts Pēteris Dzalbe interesējās, kāpēc pašvaldība atsakās no ēkām, kuras cietokšņa infrastruktūras sakārtošanai būtu nepieciešams nojaukt. Īpašuma departamenta vadītājs Pāvels Jaunzems deputātam paskaidroja, ka, izņemot minētās divas ēkas, cietoksnī ir vēl trīs ēkas, kuras vajadzētu nojaukt. Vienas ēkas nojaukšana, kas pieder valstij un nav iekļauta nevienā uzskaitē, maksās 54 tūkstošus latu. Vēl divas ēkas, kuras tiek plānots nojaukt, ir divas bijušās dzīvojamās mājas. Pēc P.Dzalbes norādes, ka agri vai vēlu pašvaldībai tomēr nāksies atgriezties pie šī jautājuma, vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka ēku uzturēšana ir īpašnieka pienākums, kas minētajā gadījumā ir valsts.


Написать комментарий