Polijā tiks ierīkoti rādītāji ukraiņu valodā

foto brombeer.net
foto brombeer.net

Polijā apgabalos, kurus apdzīvo lemki, tiks uzstādīti ģeogrāfiskie rādītāji ukraiņu valodā.

Astoņās apdzīvotajās vietās Lemkivščinā, Usce-Gorlickā tiks ierīkoti rādītāji ar ciemu nosaukumiem poļu un ukraiņu valodā.

"Lemku apvienības, kas piedāvāja ierīkot rādītājus divās valodās, mērķis ir nacionālās identitātes kultivēšana un cieņa pret vairākām kultūrām. Sabiedrisko konsultāciju gaitā par minēto priekšlikumu nobalsoja visi Regetiva ciema iedzīvotāji”, - tiek norādīts paziņojumā. "Pirms akcijas „Visla”, kad no dienvidaustrumu Polijas rietumu zemēs tika masveida deportēti lemki, Usce-Gorlickā dzīvoja gandrīz 100% lemku.

Šobrīd to ir aptuveni 8% - teica viena no rādītāju divās valodās ierīkošanas iniciatoriem Jeļena Duc-Faifere, lemku pārstāve Valdības un nacionālo un etnisko minoritāšu komisijā. Janukovičs izteica lemkiem pateicību. Rādītāji divās valodās tika uzstādīti divu nedēļu laikā, ziņo Usce-Gorlickas pārvaldes sekretārs Mareks Olesj. Rādītāji divās valodās jau ir ierīkoti aptuveni 800 Polijas teritorijas apdzīvotajās vietās. Atkarībā no atrašanās vietas, izņemot poļu valodu, rādītājos ir uzraksti vācu, kašūbu, lietuviešu, baltkrievu un ukraiņu valodās, ziņo Polijas radio.


Написать комментарий