Satiksmes drošības uzlabošanai 18.Novembra un Valkas ielu krustojumā darbosies luksofors

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar, 5.septembrī, 18.Novembra un Valkas ielu krustojumā, Daugavpilī, sāka darboties luksofors, kas uzlabos satiksmes drošību minētajā ceļa posmā. Atgādināsim, ka lēmums par luksofora darba atjaunošanu tika pieņemts, kad jaunā mācību gada sākumā tika konstatēts, ka ielas šķērsošana gājējiem sagādā papildus problēmas.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka kopumā sakarā ar 18.Novembra ielas rekonstrukciju speciālisti nesaskata ekstraordināru situāciju satiksmes organizēšanā.

Protams, pilsētas centrālās ielas rekonstrukcija nevar nesagādāt neērtības, taču tas nav lielas. Piemēram, apbraucot 18.Novembra ielu no Ķīmijas uz centru pa Varšavas ielu, autovadītāji zaudē 3-4 minūtes. Neskaitot minēto maršrutu, pastāv arī apbraucamais ceļš caur Gajoku un jaunu ceļa viaduktu.

V.Širjakovs atzina, ka neērtības palielinās, apbraucot rekonstruējamo ielu sastrēgumstundā, - no plkst.7:30 līdz 8:30 un no plkst.17:00 līdz 18:00. Taču, kā zināms, arī parastajai satiksmes organizēšanai pastāvot, sastrēgumstundā rodas problēmas. Lai kontrolētu situāciju, tika panākta vienošanās ar Valsts policiju par to, ka tās darbinieki patrulēs pieprasītākus ielu krustojumus un teritorijas pie mācību iestādēm, gar kurām atrodas apbraucamie ceļi. Kā arī Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti izdomājuši luksofora 18.Novembra un Valkas ielu krustojumā ierīkošanas tehnisko risinājumu.


Написать комментарий