Ilūkstes Sadraudzības vidusskola Zinību dienu iesāka Romas katoļu baznīcā

foto ilukste.lv
foto ilukste.lv

Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā pirmā skolas diena šogad bija savādāka nekā citkārt. Skolas kolektīvs – skolēni, viņu vecāki un tuvinieki, skolotāji un skolas tehniskie darbinieki 3. septembra rītā pulcējās Ilūkstes Romas katoļu baznīcā, informē Ilūkstes novada pašvaldība.

Svinīgais dievkalpojums bija veltīts īpašam pasākumam – skolas karoga iesvētīšanai. Dekāns Jānis Krapāns svētku mises laikā gan sveica apkārtējos, uzsākot jauno darba cēlienu, gan mudināja neapstāties pie grūtībām un neļauties vājībām, jo tikai pārvarot tās, cilvēks dzīvē var ko sasniegt. Dekāns novēlēja, lai karogs kļūst par skolas patriotisma un lepnuma simbolu.

Pēc dievkalpojuma, nesot skolas karogu, svētku dalībnieki svinīgā gājienā pa Ilūkstes ielām devās uz skolu, kur Zinību dienas svinības turpinājās. Skolas direktore A.Kudiņa visus sveica, uzsākot jauno mācību gadu, kā arī pateicās visiem par ieguldīto darbu un atsaucību kopīgi uzlabojot skolas vidi un padarot patīkamām atmiņām bagātus skolas gadus.  Direktore pasniedza pateicības klašu audzinātājām Inesei Vuškānei, Benitai Malajai un Veslavai Linčikai par sadarbību ar vecākiem un skolēniem. Šīs sadarbības rezultātā trijās klasēs vasarā veikti remontdarbi. Nu telpas skolēnus un ciemiņus sagaida ar sakoptību un gaišām krāsām. Pateicības saņēma atsaucīgakie vecāki, un arī aktīvākie skolēni.

Pateicības saņēma arī skolēni un skolotāji par sasniegtajiem rezultātiem pagājušajā mācību gadā un radošajām aktivitātēm vasaras laikā. Dāvanas un pateicības saņēma skolotājas Irina Malāne, Nadežda Želtiševa un Zoja Juško, kas iepriekšējā mācību gadā piedalījās konkursā un ieguva titulu „Skolotājs-Novators 2012”. Svētku gaisotni ar skanīgu dziesmu vairoja 3. klases skolniece Gabriela Hukere. Viņai  palīdzēja sagatavoties mūzikas skolotāja Daiga Sapa. Tomēr laikam vislielākais satraukums bija mazajiem pirmklasniekiem. Ar rudens ziedu pušķiem rokās viņi priecēja apkārtējos ar savu drosmīgo uzstāšanos. Savukārt 12. klases skolnieki apsveikumā demonstrēja pārliecību par savām zināšanām un prasmēm.

Atskanot tradicionālajam pirmās skolas dienas zvanam, ko iezvanīja pirmklasniece Sandra Māliņa, svētku dalībnieki devās skolā, lai atklātu un apskatītu jaunizveidoto aktu zāli pirmajā stāvā. Pēc aktu zāles atklāšanas skolēni kopā ar audzinātājām un vecākiem devās uz klases stundu.. Jaunais mācību gads ir uzsācis savu ritējumu.


Написать комментарий