Tiks siltināta pirmā daudzdzīvokļu dzīvojamā māja Ludzā

foto ludzaspils.lv
foto ludzaspils.lv

Latvijā arvien vairāk daudzdzīvokļu māju īpašnieku pieņem lēmumu, izmantojot Eiropas Savienības finansējumu, siltināt savus mājokļus. Arī Ludzā cilvēki izrāda interesi par māju siltināšanu, informē Ludzas novada pašvaldība. 

2012.gada 14.augustā Latvijas investīciju attīstības aģentūrā tika noslēgts Līgums par projekta „Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas siltināšana" īstenošanu Nr.L-DMS-12-0493(identifikācijas Nr. DMS/3.4.4.1.0/12/09/414). Tātad arī Ludzā beidzot tiks siltināta pirmā daudzdzīvokļu māja Skolas ielā 18.

Ceļš uz šī projekta apstiprināšanu bija garš un sarežģīts. Pirmais projekta iesniegums LIAA programmā „Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" tika iesniegts jau 2011.gada sākumā, taču to neapstiprināja, netika atbalstīts arī otrais mēģinājums un beidzot tiek uzsākti darbi. 2012.gada 03.septembrī tika parakstīts būvdarbu līgums ar būvfirmu „Delta" par daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas siltināšanas pasākumu veikšanu. Projekta ietvaros plānots veikt sekojošas aktivitātes: ārsienu siltināšana; cokola siltināšana; bēniņu siltināšana; pagraba pārseguma siltināšana; kāpņu telpas durvju nomaiņa; kāpņu telpas logu nomaiņa; jumta seguma nomaiņa.

Šobrīd mūsu novadā vēl nav pieredzes šādu projektu īstenošanā, taču cerams iecerētais rezultāts tiks sasniegts. Šī nama pieredze ļaus arī citu pilsētas daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem izvērtēt, cik efektīva ir mājas siltināšana, arī tāpēc projekta izdošanās mūsu pilsētā ir tik svarīga.

Projekta kopējās izmaksas ir Ls 50 000 (puse no summas jāmaksā mājas iedzīvotājiem, puse -- ES fondu līdzekļi).


Написать комментарий