Ūdensvada bojājuma dēļ remontdarbu laikā Daugavpils centrā bija radusies ūdens strūkla

foto gorod.lv
foto gorod.lv

5.septembrī – trešdienas vakarā – 18.Novembra ielā pie tramvaja pagrieziena uz Vienības ielu bija notikusi neliela avārija. Tiešā tuvumā no tramvaju sliedēm gandrīz stundas laikā no zemes šļācās gaisā ūdens strūkla. Pēc aculiecinieku vārdiem, tā bija ļoti spēcīga, ūdens strūkla pacēlās augstāk par trīsstāvu māju.

Daugavpils ūdens” ŪK tīklu vadītāja Olga Gaimoviča pastāstīja, ka A-13 rekonstrukcijas projekta ietvaros notika tramvaju sliežu maiņa un ekskavatora kauss, strādājot ar zemi, aizķēra ūdensvada cauruli. Caurules ir diezgan vecas, tāpēc bija nepieciešama bitumainas izolācijas maiņa.

Izrādījās, ka firmas „Lagron”, kas ir firmas „Binders” darbu apakšuzņēmējs, darbinieki, nodarbojoties ar renovācijas darbiem, bojāja ūdensvada cauruli un rezultātā izveidojās caurums. Neskatoties uz to, ka bojājums nebija pamatīgs, spiediens caurulē sastādīja 5-6 atmosfēras, tāpēc ūdens strūkla bija tik augsta.

Avārijas vietā operatīvi ieradās brigāde, kura stundas laikā pārtrauca ūdens piegādi, aizverot 4 aizbīdņus. Izdarīt to ātrāk nebija iespējams, jo caurulē varētu rasties hidrositiens.

Firmai „Lagron”, kas darbu gaitā bojāja maģistrālā ūdensvada cauruli, tiks piestādīts rēķins sakarā ar nodarītajiem zaudējumiem, kuri neizraisīja nopietnas sekas.



Написать комментарий