Aicina „Zeimuļs” un daudzfunkcionālā koncertzāle

foto E.Medvedeva
foto E.Medvedeva

Sestdien, 8. septembrī rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti uz Eiropas Savienības fondu projektu atvērto dienu Rēzeknē. Visiem interesentiem būs iespēja apskatīt Austrumlatvijas reģionālo daudzfunkcionālo centru un Zinību dienā atklāto Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs”, informē Rēzeknes pašvaldība.

Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs, kas ir nacionālas un reģionālas nozīmes projekts, apmeklētājus gaidīs no plkst. 12.00 līdz 16.00. Paredzēta objekta apskate, iepazīšanās ar projekta rezultātiem, būs arī iespēja uzdot jautājumus.

Savukārt „Zeimuļs” uzņems lielus un mazus no plkst. 9.00 līdz 16.00. Visiem, kas lielā cilvēku daudzuma dēļ nevarēja iekļūt ēkā tās atklāšanas svētkos, būs iespēja doties ekskursijā neparastajā ēkā ar zaļajiem jumtiem un šķībajiem torņiem gida pavadībā (pieteikties var pa t. 26441917, J.Kušča). No plkst. 10.00 līdz 12.00 Skolēnu interešu centrā notiks tradicionālais pasākums „Nāc pie mums!”, kura laikā varēs iepazīties ar interešu izglītības programmām un izmēģināt spēkus radošajās darbnīcās. Bet plkst. 13.00 sāksies aizraujoša jauniešu orientēšanās spēle „Zeimuļa” ēkā. Radošo pakalpojumu centra speciālisti arī atbildēs uz visiem apmeklētāju jautājumiem.

Projektu dienās ikvienam Latvijas iedzīvotājam no vairāk nekā pieciem tūkstošiem ES fondu finansētu projektu apskatei būs atvērti vairāk nekā 150 Eiropas Sociālā fonda, Eiropas Reģionālās attīstības fonda un Kohēzijas fonda finansēti projekti ikvienā Latvijas reģionā, 32 no tiem būs apskatāmi Latgales reģionā. Informācija par to, kādus vēl projektus 8.-9. septembrī var apskatīt, atrodama apskates objektu kartē www.esfondi.lv. ES fondu projektu atvērtās dienas Latvijā organizē Finanšu ministrija sadarbībā ar plānošanas reģionu struktūrfondu informācijas centriem, Latvijas Pašvaldību savienību un Latvijas Lielo pilsētu asociāciju.


Написать комментарий