Jaunā konkursa gaitā tiks noteikta firma, kas pabeigs darbus Rotko centrā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Projekta „Radošo industriju attīstība Latvijas-Lietuvas pārrobežu reģionā” ietvaros 4.septembrī Daugavpils pilsētas dome izsludināja iepirkumu par būvdarbu pabeigšanu topošajā M.Rotko mākslas centrā, kas atrodas Daugavpils cietoksnī.

Projekta vadītāja Inga Krekele portālam Gorod.lv paskaidroja, ka runa ir par būvdarbiem A daļā, kurus nav pabeigusi firma „Gādība”. Sakarā ar to, ka darbu apjoms nav liels (ir palicis pabeigt daļu būvdarbu, ierīkot ūdensvadu un ierīkot santehniku), tiek plānots pabeigt minētos darbus līdz šī gada beigām.

I.Krekele paziņoja, ka šogad tiks pabeigti darbi Centra veidošanas projekta visās trijās daļās – pašlaik darbi ir pabeigšanas stadijā. Rotko centrs jau darbojas kā juridiskā struktūra, izstrādā nepieciešamos dokumentus, notiek pirmo pasākumu un ekspozīcijas sagatavošanas darbi.

Aktīvā radošā darbība tiek plānota nākamgad, kad tiks veidotas dažādas nelielas ekspozīcijas. Multifunkcionālā centra svinīgā atklāšanas ceremonija notiks slavenā mākslinieka Marka Rotko 110.dzimšanas dienā – 2013.gada 25.septembrī.


Написать комментарий