Portāla Gorod.lv lasītāji gribētu redzēt pilsētu kā uz delnas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, augustā Daugavpilī sāka darboties videonovērošanas sistēma. Pašlaik pilsētnieku drošību un pilsētas īpašuma saglabāšanu ar 55 videonovērošanas kameru palīdzību nodrošina pašvaldības policijas darbinieki. Videonovērošanas kameras tika ierīkotas ielās, uz ceļiem, skvēros, laukumā, parkos, pilsētas teritoriālajās robežās, 18.Novembra ielā un citos objektos pilsētas centrā un mikrorajonos. Kopējā sistēmā tika iekļautas videonovērošanas kameras, kas tika ierīkotas skolās, Vienības namā, topošajā Rotko mākslas centrā.

Kā jau tika ziņots, videonovērošanas kameru ieraksti varētu būt nodoti trešajām personām, likumā noteiktajā kārtībā minētos materiālus var nodot dažām struktūrām. Tomēr pilsētas vadība izvērtē iespēju translēt dažu videonovērošanas kameru attēlus online režīmā, ja tas interesēs pilsētniekus.

Portāla Gorod.lv rīkotā aptauja liecina, ka Daugavpils iedzīvotāji labprāt vēlētos sekot pilsētas dzīvei ar videonovērošanas kameru palīdzību. Mēs piedāvājām lasītājiem izvēlēties vietas pilsētā, kuru notikumi tiktu translēti. Tika konstatēts, ka 60% respondentu vēlētos, lai tiktu realizēta translācija no visām aptaujā piedāvātajām vietām – parkos, autoceļos un krustojumos, pie skolām un bērnudārziem, atsevišķos mikrorajonos un autoostā.

Izvēloties no minētajiem piedāvātajiem variantiem, priekšroka tika dota videonovērošanas kamerām, kas tika ierīkotas autoceļos un krustojumos, kā arī pie skolām.

16% respondentu uzskata, ka notikumu translācija ar videonovērošanas kameru palīdzību nav nepieciešama.


Написать комментарий