IKT attīstība un aizvien plašāka pielietošana, mobilitātes veicināšana un elektronisko sakaru attīstība ir būtiski elementi, kas noteiks valsts kopējo konkurētspēju un palīdzēs celt visu nozaru produktivitāti.

LIKTA izstrādātā IKT nozares prioritāšu harta ir rakstisks apliecinājums, kas ietver asociācijas apņemšanos palīdzēt sabiedrībai būt inovatīvai, tehnoloģiski izglītotai un attīstītai un paredz būtiskākos virzienus, kuros strādāt turpmākos piecus gadus, veicinot IKT izmantošanu valsts un privātajā sektorā.

LIKTA un SM tikšanās notiks, lai vienotos par sadarbību IKT nozares prioritāšu hartas īstenošanā. E-identitātes, kuras pamatā ir elektroniskā identifikācijas karte (eID) un elektroniskais paraksts (e-paraksts), sekmēšana, ātra un ērta interneta pieejamības nodrošināšana iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, elektroniskās dokumentu aprites ieviešana, IKT infrastruktūras pilnveidošana veicinās gan transporta un sakaru nozares attīstību, gan visas valsts ekonomisko konkurētspēju un izaugsmi.