Viņa norādīja, ka, pirms EM sāk apzināt efektīvākos atbalsta pasākumus, Ministru kabinetam ir jāapstiprina Labklājības ministrijas (LM) izstrādātais rīcības plāns "Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011.-2017.gadam", kas pašlaik atrodas saskaņošanā.

"LM izstrādātā rīcības plāna "Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011.-2017.gadam" īstenošanai 2012.-2014.gadam ietvaros EM ir paredzēts uzdevums izstrādāt koncepciju kompleksai ģimenes mājokļa problēmu risināšanai, piemēram, ilgtermiņa īres mājokļu pieejamība, esošā dzīvojamā fonda kvalitātes veicināšana, hipotekāro kredītu ar labvēlīgākiem nosacījumiem pieejamība, pašvaldības brīvā dzīvojamā fonda piešķiršana ar īpašiem nosacījumiem jaunām ģimenēm, sociālā riska ģimenēm vai daudzbērnu ģimenēm," sacīja Urpena.

Ministrijā arī informēja, ka efektīvāko atbalsta pasākumu apzināšanu, kā arī citu valstu prakses apkopošanu paredzēts pabeigt līdz 2014.gada otrajam ceturksnim.

Jau ziņots, ka šā gada 27.augustā Ministru kabineta komiteja atbalstīja "Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011.-2017.gadam". Par pamatnostādnēm vēl būs jālemj valdībā.