Sešiem Daugavpils bērnudārziem ir ļoti nepieciešamas jaunas gultiņas

Līdz 17.septembrim turpinās pieteikumu pieņemšana Daugavpils pašvaldības iepirkuma ietvaros par jaunu gultiņu iegādi pilsētas bērnudārziem. Atgādināsim, ka daudzas gultiņas ir vairāk nekā 50 gadus vecas un jaunu gultiņu iegādei Dome ir iedalījusi 21 537 latus.

Konkursa gaitā tiks noskaidrots precīzs mēbeļu skaits, kuras būs iespējams iegādāties. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde ir nolēmusi iegādāties trīsstāvu izvelkamas gultiņas no lamināta, kuru izmērs ir 1482 x 700 (2500) x 1150 mm. Komplektā tiek plānots iegādāties matračus no porolona ar lateksu un kokvilnas pārvalku. Šāda veida gultiņas jau tiek izmantotas dažos pilsētas bērnudārzos, tās ir ļoti noderīgas gadījumos, ja grupās nav atsevišķu guļamistabu.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes juriste iepirkumu jautājumos Biruta Višņevska paziņoja, ka situācija ar novecojušajām mēbelēm ir sarežģīta, taču nav bezcerīga. Visvairāk jaunas mēbeles ir nepieciešamas 11.bērnudārzam, kur dažas gultiņas ir vairāk nekā 50 gadus vecas, kā arī tās ir nepieciešamas 22., 23., 8., 28. un 27.bērnudārziem. Kuri bērnudārzi saņems jaunas gultiņas u cik daudz to būs, tiks paziņots pēc tam, kad tiks noskaidrots precīzs iegādājamo mēbeļu skaits.

Pagaidām nav saņemti finanšu piedāvājumi no interesentiem, kuri vēlētos piedalīties iepirkumā. Tomēr B.Višņevska ziņo, ka daudzas firmas griežas pēc papildus informācijas, tāpēc var cerēt, ka konkursā piedalīsies vairākas firmas, un rezultātā uzvarēs firma, kas par iedalīto naudas summu piegādās lielāku specifikācijai atbilstošu gultiņu skaitu.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē pagaidām nav informācijas par to, kas notiks ar vecajām gultiņām pēc to nomaiņas. Pastāv iespēja, ka pusgadsimtu vecās mēbeles, kas ir piestiprinātas sienām un grīdai, demontāžas laikā vienkārši sabruks.


Написать комментарий