Rūpniecības produkcijas izlaides apjomi gada laikā auguši par 5,3%

foto liepajniekiem.lv
foto liepajniekiem.lv

Šogad jūlijā, salīdzinot ar jūniju, rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 0,2%, savukārt, salīdzinot ar pagājušā gada jūliju, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 5,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Šogad jūlijā rūpniecības produkcijas izlaide (faktiskajās cenās) bija 420,9 miljoni latu.

Mēneša laikā rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 0,2%, tai skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 9,5% un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 0,3%, bet apstrādes rūpniecība palika iepriekšējā mēneša līmenī.

Lielākais produkcijas pieaugums apstrādes rūpniecības nozarēs bija farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā – par 27,7%, poligrāfijā un ierakstu reproducēšanā – par 8,2% un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanā – par 6,8%.

Savukārt samazinājums bija datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā – par 16,9%, citu transportlīdzekļu ražošanā (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – par 11,9% un gatavo metālizstrādājumu ražošanā, izņemot mašīnas un iekārtas – par 11,9%.

Šogad jūlijā, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūliju, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 5,3%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā – par 7,3% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 0,3%, bet samazinājums bija elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 1,7%.

Lielākais produkcijas pieaugums apstrādes rūpniecības nozarēs gada laikā bija ķīmisko vielu un ķīmisko produktu ražošanā – par 48,5%, metālu ražošanā – par 40,9% un farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā – par 39,4%. Savukārt samazinājums bija citu transportlīdzekļu ražošanā (kuģu un laivu būve un dzelzceļa lokomotīvju un to ritošā sastāva ražošana) – par 45,6%, apģērbu ražošanā – par 14% un gumijas un plastmasas izstrādājumu ražošanā – par 6,9%.

Jau ziņots, ka 2012.gada jūnijā, salīdzinot ar iepriekšējā gada jūniju, rūpniecības produkcijas izlaide pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 5,4%.

2012.gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar pirmo ceturksni, rūpniecības produkcijas izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās pieauga par 1,8%. Tai skaitā apstrādes rūpniecībā - par 0,9% un ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē - par 2,7%, bet elektroenerģijas un gāzes apgādes nozarē bija samazinājums par 0,6%.


Написать комментарий