Baidens: Romnijs var iesaistīt ASV karā ar Sīriju un Irānu

foto thecitrusreport.com
foto thecitrusreport.com

Republikānis Mits Romnijs, uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās novembrī gadījumā, var iesaistīt valsti karā ar Sīriju un Irānu, svētdien paziņoja ASV viceprezidents Džozefs Baidens.

«Romnijs vairākkārt ir nosaucis par kļūdu kara darbību izbeigšanu Irākā un amerikāņu karavīru atgriešanos mājās. Viņš uzskata par nepareizu ASV kontingenta atgriešanas no Afganistānas pieņemto datumu. Savās runās viņš ir teicis, ka ir gatavs karam ar Sīriju un Irānu», – atzīmēja Baidens, kuru citē ITAR-TASS.

Atgādināsim, ka republikāņu kandidāts prezidentos principā ir atbalstījis ideju par amerikāņu karaspēka izvešanu no Afganistānas. Tomēr viņš uzskata par nepareizo minētās darbības termiņu, kas, pēc viņa domām, liek sabiedrotajiem uzdot jautājumus par ASV iespējām pildīt savas saistības attiecībā uz republikas atjaunošanu.

Attiecībā uz Irānu un to kodolprogrammu, Romnijs ir izteicies par stingrāku politiku par prezidenta Baraka Obamas īstenoto politiku. Tomēr savās runās republikānis nekad atklāti nav runājis par karu ar Irānu.

Republikāni nekavējoties atbildēja uz Baidena kritiku. «Nav brīnums, ka politiķis, kurš bija kļūdījies visos ārpolitikas jautājumos pēdējos 30 gados, kļūdās arī attiecībā uz Romnija stratēģiju, kas ir vērsta uz ASV vadošās lomas pasaulē atjaunošanu », –paziņoja Romnija štāba oficiālā pārstāve Amanda Henenberga.

Laikraksts „Vzgljad” ziņo, ka Republikāņu partijas kandidāts, gadījumā, jā kļūs par prezidentu, ir solījis realizēt stingru politiku arī attiecībā pret Krieviju, kuru nosauca par savas valsts pretinieku.

«Manas iespējamās prezidentūras laikā sabiedrotie pieredzēs lojalitāti, bet Putins redzēs mazāk elastības un vairāk mugurkaula », – teica Romnijs, piebilstot, ka aizstāvēs amerikāņu demokrātiskos ideālus, jo «tikai brīva pasaule ir miermīlīgāka pasaule».

Romnijs arī atzīmēja: « Viņš (prezidents Baraks Obama), atsakoties no mūsu pretraķešu aizsardzības saistībām, pameta mūsu draugus Polijā, apsolot pēc atkārtotas ievēlēšanas izrādīt Krievijas prezidentam Putinam tā kāroto elastību».


Написать комментарий