I.Ivanova: Daugavpils skolnieki šovasar strādāja īpaši atbildīgi

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Vasara ir beigusies, un jau pirmdien, 3. septembrī, apmēram, 8 640 skolnieku ies uz Daugavpils skolām, lai turpmākos 9 mēnešus smeltos zināšanas. Nav šaubu, ka skolnieki ir labi atpūtušies vasaras laikā un tagad atkal gatavi ķerties pie mācībām. Bet kā zināms, šovasar Daugavpils skolniekiem bija iespēja ne tikai atpūsties pašvaldības rīkotajās nometnēs, bet arī strādāt algotu darbu.

Kā portālam Gorod.lv pavēstīja Jaunatnes lietu departamenta speciāliste Irēna Ivanova, Daugavpilī šovasar pie 9 darba devējiem strādāja, apmēra, 340 bērnu vecumā no 13-14 gadiem un 728 – vecumā no 15-19 gadiem. Priecē tas, ka pēc darba devēju novērojuma šogad bērni bija īpaši atbildīgi: nekavēja darbu, nebastoja, nepārkāpa disciplīnu. Ļoti maz cilvēku bija atstādināti no darba, līdz ar to rotācijas saraksts, kurā bija bērni, kuriem netika darbs, pavirzījās par 12 vietām. 

Pēc tradīcijas, paši mazākie strādnieki strādāja savās skolās, palīdzēja sagatavoties jaunajam mācību gadam. Daudzi skolnieki, kuri agrāk strādāja savās skolās, varēja strādāt arī bērnudārzos. Šeit pirmos 1,5 mēnešus strādāja 61 skolnieks. 

Kā atzīmēja Irēna Ivanova, tad no sākuma departamentu māca šaubas kā pret šo darbu izturēsies jaunie strādnieki un paši bērnudārza audzēkņi. Izrādījās, ka pilnīgi visi bija apmierināti, ieskaitot vadību, audzinātājas, jo jaunieši palīdzēja nodarboties ar bērniem, sakārtot telpas un apkārtējo teritoriju un apmierināti bija arī audzēkņi, jo viņi pavadīja laiku ar tādiem pašiem bērniem, tikai nedaudz lielākiem. 

Protams, visi darbi noritēja zem audzinātāju uzraudzības. Bērnudārzi ir jau vērsušies ar lūgumu nākamajā gadā iedalīt viņiem vēl vairāk strādnieku, un ne tikai vasaras sākumā, bet arī augustā. 

Kopumā I.Ivanova pozitīvi novērtēja skolnieku nodarbinātības programmu, atzīmēsim, ka no bērnu vecākiem nebija saņemta neviena sūdzība par bērna darba dienas organizāciju, tieši otrādāk – departaments saņēma pateicības par vasaras darbu, kurš tiks turpināts arī nākamajā gadā. 

Atzīmēsim, ka šogad vasaras darbiem no pilsētas budžeta bija iedalīti 100 tūkstoši latu. Skolnieki vecumā no 15-19 gadiem saņēma 95 latus pēc nodokļu atskaites, bet mazākie skolnieki – 54 latus.
 


Написать комментарий