Novembra sākumā būs pabeigta dokumentālās filmas filmēšana par Latgales panākumiem

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā zināms, VARAM Latgales attīstības projekta ietvaros iedalīja 9 972 latus Latgales dokumentālās filmas un video klipa filmēšanai.
Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Latgales reģiona plānošanas vadītāja Iveta Maļina-Tabūna, filmēšana ir jau sākusies un to vada pazīstamie Latvijas žurnālisti Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Dīvs Reiznieks. 

Paralēli filmēšanai notiek arī darbs pie scenārija, tas visu laiku tiek papildināts. “Mēs gribam, lai mūsu filma būtu pozitīva. Jo nav noslēpums, ka latviešu sabiedrībā par Latgali mīt tikai novecojuši un nepareizi stereotipi: reģionu parasti aprunā, neatrodot šeit nekādas perspektīvas un attīstības iespējas.

Mēs ceram, ka ar savu filmu kliedēsim lielāko stereotipu daļu. Jo Latgalē dzīvo daudz enerģisku, uzņēmīgu un pozitīvi domājošu cilvēku, kuri jau nodarbojas ar savām lietām.

Nav noslēpums, ka Latgalē ir liels bezdarbnieku skaits, un ne visai labi attīstās bizness, tāpēc mēs gribam pastāstīt par uzņēmīgiem latgaliešiem, kas neskatoties uz visām grūtībām sekmīgi strādā.

Mūsu filma sastāvēs no trim daļām. Pirmā daļa būs veltīta uzņēmējam, kas nodarbojas ar nelielu rūpniecību. Kā zināms, Latgale atrodas uz Latvijas un ES robežas, tāpēc mēs pastāstīsim kā tās palīdz pievilināt tūristus uz zilo ezeru zemi.

Otrā daļa iepazīstinās ar lielākiem reģiona uzņēmumiem un attīstības stratēģiju, bet trešā daļa būs veltīta Latgales kultūras potenciālam: tradīcijām un valodai”, - pastāstīja Iveta Maļina-Tabūna. 

Filmēšanas grupai nāksies mērot tālu ceļu pa dažādām Latgales vietām, tai skaitā Daugavpili, Krāslavu, Rēzekni, Medumiem, lai parādītu reģiona attīstības perspektīvas un izceltu pozitīvos aspektus. 

Tiek plānots, ka filma būs gatava šī gada 9. novembrī.

 


Написать комментарий