Daugavpils un Zarasu bibliotekāri apspriež valsts bibliotēku elektroniskā servisa attīstību

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Divu dienu laikā Latgales Centrālajā bibliotēkā notiek mācību seminārs, kurš tika veltīts elektroniskā servisa attīstībai Latvijā. Seminārs notiek Latvijas-Lietuvas pierobežas sadarbības programmas ietvaros, un tajā piedalās, apmēram, 60 bibliotekāru no Daugavpils un Zarasiem.

Pēc LCB direktora vietnieces Dzidras Stupānes vārdiem, šī semināra mērķis ir palīdzēt ieviest sabiedriskajās bibliotēkās jaunas inovatīvas tehnoloģijas, kā arī popularizēt lasīšanu bērnu un jauniešu vidū. Divu dienu kopīga darba, semināra dalībnieki uzzinās vairāk par bibliotēku darba organizāciju un padalīsies arī ar savu bagāto pieredzi, kā arī nodibinās jaunus kontaktus. 

Organizatori sagatavoja ļoti bagātīgu semināra programmu, kurā tika iekļautas lekcijas, semināri, prezentācijas, diskusijas un darbs grupās.

Šodien LCB ēkā visi semināra dalībnieki tikās ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas attīstības nodaļas vadītāju Uldi Zariņu, kurš ne tikai pastāstīs par jauno IT tehnoloģiju priekšrocībām, bet arī parādīs tās darbībā. Pēc viņa domām šīs priekšrocības ir acīmredzamas: izmantojot elektronisko pastu būtiski tiek ieekonomēts laiks, tieša informācijas nodošana un tīkla izstādes ļauj iepazīties ar citu cilvēku pieredzi, bet grāmatu lasīšana elektroniskajā bibliotēkā ļauj izbaudīt pasaules kultūru neizejot no mājām.

Rīt semināra dalībniekus gaida izbraukumu tūre, kuras laikā tiks apmeklēta Preiļu bibliotēkas jaunā ēku, grupu apspriešana, kuras laikā apspriedīs bibliotēkas pasākumu organizēšanu bērniem ar leļļu izmantošanu, apmeklēs rekonstruēto Līvānu Centrālo bibliotēku.

Organizatori ir pārliecināti, ka seminārs ļaus divu valstu bibliotekāriem ne tikai paaugstināt savu profesionalitāti, bet arī palīdzēs turpmākai sadarbībai.
 



Написать комментарий