I.Zeļenkova: Daugavpilī vietu bērnudārzā var nodrošināt jebkura vecuma bērnam

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Pēdējā laikā presē izskan pretrunīga informācija, ka Daugavpils bērnudārzos ir rindas. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes pirmskolas izglītības speciāliste Ingrīda Zeļenkova paskaidroja, ka rindas par kurām visi runā, drīzāk ir jānosauc par reģistru, jo tajā tiek pierakstīti bērni, kuri vēl netiek bērnudārzā.

Dotajā reģistrā šobrīd ir, apmēram, 100 bērni. Tie ir bērni, kuru vecāki grib atdot bērnu noteiktajā bērnudārzā – pēc dzīvesvietas – un nepiekrīt piedāvātajiem variantiem citos mikrorajonos. Sarakstā ir arī bērni, kuri vēl nav sasnieguši to vecumu, kad var apmeklēt bērnudārzu. Bērna vecums, atkarībā no bērnudārza, ir gads vai pusotrs. 

Pilsēta var nodrošināt vietu bērnudārzā jebkura vecuma bērnam, atzīmēja I.Zeļenkova, piemetinot, ka tradicionāli daudz brīvu vietu ir Jaunbūvē, Ķīmiķu mikrorajonā, mazāk – Centrā.

Pirmskolas izglītības speciāliste piebilda, ka situācija, kad bērni gaida savu rindu, lai staigātu uz bērnudārzu, nav saistīta ar to, ka vecāki grib atdot bērnu tieši latviešu bērnudārzā. Brīvas vietas ir arī latviešu bērnudārzos, paziņoja I.Zeļenkova.
 


Написать комментарий