Daugavpils novada seniori kopā ar bērniem dosies pētnieciskā pārgājienā

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Pagājušajā gadā Daugavpils novada domes deputāti atbalstīja Latvijas un Šveices sadarbības projekta programmas “Mūža atvasara” realizāciju, kuras mērķis ir uzlabot senioru dzīves kvalitāti, viņu atbalsts un nostiprināt saikni starp paaudzēm. Kopējās projekta izmaksas sastāda 80 714 latus. Šajā kopējā projektā piedalās arī Ilūkstes novada dome.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja projekta koordinatore Ināra Pomjalova, projekta ietvaros tiek rīkoti daudzi pasākumi, kuru mērķis ir integrēt “skaistā vecuma” cilvēkus sabiedrības dzīvē. 

Jau ir noticis apmācības etaps, kurā notika lekcijas, praktiskās datora nodarbības, kurās senioriem mācīja izmantot mūsdienu tehnoloģijas, fizioterapijas seansi. Lielu novada iedzīvotāji atbalstu saņēma kopīgs senioru, bērnu un jauniešu pasākums, kas popularizēja veselīgu atpūtu un aktīvu dzīvesveidu. Piemēram, jaunāko skolnieku konkursā “Es un mana vecmamma (mans vectēvs)” piedalījās vairāk nekā 70 bērnu no deviņām lauku skolām. Konkursa uzvarētāji kopā ar savām vecmammām devās uz ekskursiju. 

Latvijas un Šveices projekta ietvaros, piektdien, 7. septembrī, notiks vēl viens interesants pasākums. Novada seniori kopā ar jauniešiem dosies vienas dienas pārgājienā, lai izpētītu savu novadu. 

Ceļojums sāksies plkst. 8:30 pie Birznieku pamatskolas, kur salasīsies visi pārgājiena dalībnieki. Pa ceļam viņi apmeklēs a/s “Daugavpils putni”, baznīcu Laucesē un vietējo novada bibliotēku, poļu leģionāru kapus. 

Vienas dienas pārgājiena galapunkts būs atpūtas bāze “Ezerkalns”, kura atrodas Dervanišķu ezera krastā. Visus dalībniekus gaida sporta izklaides un zivju zupas degustācija, kura tiks sagatavota tieši uz ugunskura. 

Pēc Ināras Pomjalovas vārdiem, šajā pārgājienā tiek aicināti visi seniori, kuri piekopj veselīgu dzīvesveidu un ne tikai no mūsu novada, bet arī no kaimiņu novadiem. 

Nekāda reģistrācija šim pārgājienam nav vajadzīga: vajag atnākt 7. septembrī pie Birznieku pamatskolas plkst. 8:30.

Papildus informāciju var saņemt pie Ināras Pomjalovas 65476742, 26579469.
 


Написать комментарий