Sagaidot jauno mācību gadu žurnālistiem pastāstīja par esošo situāciju izglītības sfērā Daugavpilī

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Vakar, 27. augustā, Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde aizvadīja konferenci, kura bija veltīta jaunajam mācību gadam. Kā paziņoja pārvaldes vadītāja Marina Isupova, šādas konferences tiks rīkotas regulāri un tiks aizvadītas katra semestra sākumā un beigās.
Konferences laikā žurnālistiem paskaidroja, kā tiks pakārtots pārvaldes darbs jaunajā mācību gadā, kādi plāni un uzdevumi ir izvirzīti mācību iestādēm, kā arī kāda ir situācijā izglītības sfērā pilsētā kopumā. 

Bilingvālas izglītības metodiste Silvija Mickēviča paziņoja par plāniem padziļināti turpināt darbu šajā sfērā, turklāt daudz vairāk uzmanības veltīt bērnudārziem. 

Profesionālās, interešu un pieaugušo izglītības nodaļas vadītāja Lidija Plavinska pastāstīja par šīs jaunās nodaļas darbu, un atzīmēja, ka līdz gada beigām speciālisti aktīvi strādās pie tā, lai novērtētu situāciju, kad pie Vispārējas un profesionālās izglītības pārvaldes tiks pievienotas arodskolas. 

Bērnu un jauniešu centra “Jaunība” vadītāja Aina Jansone paziņoja, ka centrs strādās arī šogad, turklāt piedāvās jaunas un interesantas programmas. Tiek plānots, ka šajā mācību gadā centru apmeklēs ne mazāk par 3 000 bērnu. 

Pirmskolas izglītības speciāliste Ingrīda Zeļenkova nosauca prioritātes, kurām tiks sekots līdzi jaunajā mācību gadā. I. Zeļenkova pastāstīja, ka uz doto brīdi bērnu reģistrā, kuri gaida savu vietu bērnudārzā, apmēram, ir 100 bērnu. Kā paskaidroja speciāliste, šī rinda ir saistīta ar to, ka vecāki savu bērnu grib ielikt noteiktajā bērnudārzā, kā arī, ka daži bērni vēl nav sasnieguši noteikto vecumu, lai apmeklētu bērnudārzu. 

Vispārējas izglītības nodaļas vadītāja Ināra Sprindžuka nedaudz pastāstīja par dažiem metodiskā darba aspektiem, kā arī pastāstīja, ka nākamajā mācību gadā tiks turpināts darbs, lai attīstītu bērnu motivāciju, talantus un apmācītu vajadzīgām iemaņām, kuras noderēs dzīvē.
Savukārt pārvaldes vadītāja Marina Isupova novērtēja situāciju skolās, saistībā ar bērnu skaitu, nosauca aptuveno skaitli, cik tad bērnu ies uz pilsētas skolām. Tāpat M. Isupova atbildēja uz daudzajiem žurnālistu jautājumiem saistībā ar skolu pieņemšanu, svinīgajiem pasākumiem 3. septembrī, par skolu pedagoģisko sastāvu, par dažādu pasākumu finansēšanu utt. 

M. Isupova paziņoja, ka skolnieku skaits skolās turpina sarukt, bet tuvākajā nākotnē neviena skola netiks slēgta. Drīzumā sāks izstrādāt Daugavpils izglītības attīstības konceptu, ar kura palīdzību varēs vēl labāk saprast situāciju saistībā ar Daugavpils izglītību, un veltīt lielāku uzmanību tiem jautājumiem , kurus jāatrisina pēc iespējas ātrāk.
 



Написать комментарий