Izstādes “Saldais kokteilis” autori: Gribam, lai Daugavpili pasaulē atpazītu ne tikai Rotko sakarā

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Par gaumi nestrīdas, kādam patīk kaut kas ass, kādam sāļš. Bet arī tas, kurš nav liels saldumu cienītājs spēs novērtēt divu mākslinieku “Saldo kokteili”. Tie ir Irina Beļacka un Ērika Popova. Ar tādu nosaukumu piektdien, 24. augustā Park Hotel Latgola foajē, jauna un daudzsološa akardeonista Andreja Turka mūzikas pavadībā tika atklāta šī izstāde.

Šajā izstādē izliktie darbi ir izpildīti fantastiskā reālisma žanrā, kurš pēdējā laikā kļuvis ļoti populārs. Kā portālam Gorod.lv pastāstīja paši autori, tad liels nopelns izstādes atklāšanā ir ne tikai viesnīcas vadībai, kura laipni piedāvāja vietu ekspozīcijai, bet arī mākslinieku vecākiem un ģimenēm, kuri vienmēr ir atbalstījuši viņu aizraušanos ar mākslu.

Irinai Beļackai un Ērikai Popovai nav mākslinieka izglītības, viņas ir amatieres un nopietni ar mākslu sākušas nodarboties tikai pēdējos gados. Pēc Irinas vārdiem, viņas plānos ir palīdzēt Daugavpilij iziet no krīzes: lai mūsu pilsētu pazītu ne tikai kā skaistu tūrisma vietu, bet arī kultūras centru. “Pasaulei ir jāzina, ka ir ne tikai Rotko, bet arī es – Irina Beļacka”, smejas. Bet tomēr mācīties profesionāli mākslu viņa negrasās, jo uzskata, ka līdzšinējā neprofesionalitāte ir sava burvība. Kaut arī periodiski Irina ņem nodarbības no pazīstamajiem Latvijas un ārzemju māksliniekiem.

Ērika pēc specialitātes ir inženieris-konstruktors. Būvniecības firmas vadītāja. Pēc viņas domām tas ļoti noderēja mākslas nodarbībās. Fantastiskā reālisma stila darbi – nav modes nopelns, bet gan vēlme pamēģināt un pafantazēt. “Man galvenais ir realizēt sevi radošajā plānā. Domāju, ka nākamā man izstāde būs veltīta Dzimtenei. Ļoti daudz laika pavadu izbraucienos, bet ilgi bez viņas nevaru, visu laiku velk atpakaļ. Laikam, jaunajos manos darbos būs vietējās ainavas un ceļi, un dārgi man cilvēki”, - pastāstīja Ērika. 

Starp citu, pavisam nesen Ērika pabeidza mūzikas skolu, kur apguva klavierspēli, bet atzinās, ka zīmēt viņai patīk labāk. 

Nav izslēgts, ka tuvākajā laikā jaunajā Rotko centra mājaslapas interneta-veikalā parādīsies mūsu mākslinieču gleznas. Un tas, ka būs liels pieprasījums, nemaz nav jāšaubās.
 


Написать комментарий