Ņujorkā pie 'Empire State Building' sašauti vairāki cilvēki

foto New York Daily News
foto New York Daily News

Vairāki cilvēki ir sašauti, bet divi nogalināti piektdien Ņujorkā pie augstceltnes "Empire State Building", vēsta ārvalstu mediji.

Divi cilvēki ir gājuši bojā, bet vēl vismaz astoņi ievainoti, vēsta raidsabiedrība CNN. Cietušo cilvēku ievainojumi neesot dzīvībai bīstami, ziņo aģentūra AP.

Viens no bojāgājušajiem ir pats uzbrucējs, kuru nošāvusi policija. Aculiecinieki stāsta, ka uzbrucējs sašauts vismaz trīs reizes. Uzbrucējs esot bijis tērpts uzvalkā un ar portfeli rokās, stāsta aculiecinieki.

Incidents noticis pie tūristu iecienītās augstceltnes uz 34. ielas un Piektās avēnijas stūra.

Šaušanas laikā izcēlusies panika un cilvēki bēguši no notikuma vietas. Kāda aculieciniece televīzijas kanālam "FOX 5" pastāstīja, ka uzbrucējs ir haotiski šāvis uz cilvēkiem. 22 gadus vecais pilsētas iedzīvotājs Maks Kaplans CNN atklāja, ka dzirdējis vismaz deviņus šāvienus.

Notikuma vietā ir daudz policistu un satiksme Piektajā avēnijā ir slēgta.

Šāvējs – 53 gadus vecais Džefrijs Džonsons - pirms gada štatu samazināšanas dēļ atlaists no darba kādā veikalā debesskrāpī "Empire State Building", informējusi vietējā policija. Pie debesskrāpja vīrietis nošāvis savu 41 gadu veco kolēģi un devies prom. Notikušo redzējis kāds celtnieks, kurš izsaucis policiju, atsaucoties uz policijas teikto, ziņo BBC.

Kad notikuma vietā ieradās policija, starp viņiem un šāvēju izcēlās apšaude, kurā ievainoti deviņi cilvēki. Policija pieļauj, ka garāmgājēji cietuši arī no likumsargu raidītajām lodēm. Šāvēju nošāvusi policija.

Notikušais nav saistāms ar terorismu, paziņojusi policija.

Līdzjūtību saistībā ar notikušo apšaudi ASV valsts sekretārei Hilarijai Klintonei, bojāgājušo tuviniekiem un visai ASV tauta izteicis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijas preses un informācijas nodaļa.

442 metru augstais debesskrāpis "Empire State Building" ir viens no Ņujorkas populārākajiem tūrisma objektiem, kuru katru gadu apmeklē aptuveni četri miljoni cilvēku.


Написать комментарий