Bērnu teātra nometne ir pabeigusi darbu, sagatavojot izrādi „Īkstīte”

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Mēneša laikā Daugavpilī darbojās bērnu teātra nometne, kurā 30 mazie daugavpilieši apguva aktiermākslas pamatus. Jaunākajam nometnes dalībniekam bija 9 gadi, vecākajam – 13. Katru dienu Daugavpils teātra aktrišu Maijas Korklišas un Ineses Ivulānes uzraudzībā bērni nodarbojās ar aktiermākslas apguvi – mācījās pareizi runāt, elpot, apguva skatuves kustības.

Un ceturtdien, 23.augustā, nometne pabeidza savu darbu, piedāvājot skatītājiem teātra uzvedumu pēc Hansa Kristiāna Andersona pasakas „Īkstīte” motīviem. To noskatīties bija atnākuši mazo aktieru vecāki, radinieki, draugi.

Skatītāju uzmanībai bija piedāvāts pasaku stāsts dzejas formā par mazu skaistu meiteni, kas bija radusies no puķes. Katram no mazajiem aktieriem bija iespēja parādīt sevi, atveidojot dažādas lomas – mammu Agnesi, Kurmi, burvi, vardes dēlu, stāstītājus. Visi bērni centās cik spēja, bet laimīgi vecāki kopā ar vecvecākiem, aizturot elpu, sekoja bērnu uzvedumam uz Daugavpils teātra skatuves.

Neskatoties ne uz ko, izrāde bija ļoti krāšņa, galvenokārt, pateicoties pasakas varoņu spilgtajiem kostīmiem. Pēc aktrises Maijas Korklišas vārdiem, šos kostīmus nācās meklēt pa visu pilsētu – dažus aizdeva skolas, citus atrada teātra kostīmu telpās, vēl dažus izgatavoja paši.

Ļoti smuka un dabiska bija Īkstīte, kuru atveidoja Božena Rakicka, un kura atzinās, ka jau otro gadu pēc kārtas pavada vasaru teātra nometnē. Topošā teātra „zvaigzne” Gorod.lv pastāstīja, ka viņai ļoti patīk mēģināt un atveidot dažādas lomas. Izrādījās, ka pretendenti galvenajai lomai tika atlasīti – bija nepieciešams nodemonstrēt labas teksta zināšanas un visas mācību laikā apgūtās prasmes.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pēc izrādes beigām pateicās organizatoriem un mazajiem aktieriem par interesantu pirmizrādi, kas kļuva par skaistu vasaras nobeigumu.

Nobeigumā visi aktieri kopā fotografējās, lai ģimenes albumā paliktu fotogrāfijas no šī skaistā pasākuma.



Написать комментарий