Izglītības un zinātnes ministrija ir atbalstījusi resursu punkta Daugavpils novadā izveidi jauniešiem

publicitātes foto
publicitātes foto

Jūlija vidū Medumu jauniešu biedrība „Medumu Cerība” saņēmu priecīgu vēsti no Izglītības un zinātnes ministrijas – ir apstiprināts Daugavpils novada domes un jauniešu biedrības kopīgi iesniegtais projekts „Resursu punkta jauniešiem izveide Daugavpils novadā”. No iesniegtajiem 43 projektiem, mūsu projekts ieguva godpilno otro vietu pēc kopējā punktu skaita, informē Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne.

 

 

Par piešķirtajiem 1406,50 Ls jaunieši iepirka sporta inventāru – volejbola, futbola bumbas, badmintonu un šautriņu komplektus -, kā arī tūrisma inventāru, kā teltis, guļammaisus, matračus, arī katlus ēdiena gatavošanai uz atklātas uguns u.c.

Lai atrādītu arī citu pagastu jauniešiem savu ieguvumu, Medumos 17.augusta tika rīkoti „Jaunatnes svētki” pie pārvaldes ēkas. Pasākumu atklāja Medumu pagasta jauniešu biedrība „Medumu Cerība”, kuri sveica dalībniekus. Pēc tam tie tika sadalīti 6 komandās un tām tika iedotas maršruta lapas un kartes, ar kuru palīdzību viņi varēja atrast ceļu līdz sacensību vietām. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja piedalīties 7 jautrās stafetēs, kuras slēpās zem ne mazāk interesantiem nosaukumiem: „Neļauj sev izslāpt”, „Jautrais boulings”, „Uzcel piramīdu”, „Veiklais Robins Huds” u.c. Tajās tika pārbaudīta jauniešu erudīcija un fiziskā sagatavotība, jo bija ne tikai uz ātrumu jāceļ telts, bet arī jāpiepūš un jāizpūš matracis uz laiku, ar konusiem jāpadod tālāk volejbola bumba saviem komandas biedriem, kā arī citas aktivitātes, kurās par stafešu inventāru kalpoja par projekta līdzekļiem iepirktās mantas. Jaunieši ikvienā stafetes posmā pielika radošo izdomu, lai padarītu uzdevumus sarežģītākus. Piemēram, dalībniekiem bija jālec maisos ap kokiem līdz šautriņu mešanai un tad tādā pat veidā jānokļūst atpakaļ, caur šķēršļu joslu bija jāatnes ūdens krūzītē uz badmintona raķetes un jāpiepilda kopējais trauks. Šoreiz uzvarēja Skrudalienas pagasta komanda „Silene”, kuri bija veiklākie. Viņi saņēma diplomus un garšīgas balvas, bet pārējie dalībnieki saņēma pateicības un mierinājuma balvas.

Septembrī jaunieši līdzdarbosies ikgadējā jauniešu salidojuma „Esi vērīgs” organizēšanā, kur izmantos iepirkto inventāru. Pēc projekta noslēguma par inventāru būs atbildīgi Medumu jaunieši, kuri uzglabās to savās biedrības telpās un ar to padalīsies arī ar citiem novada pagastiem – inventāru varēs izmantot ikviens pagasts savu pasākumu organizēšanai, kā to paredz projekta noteikumi. Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2012. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.



Написать комментарий