Laikraksts: valdība ļoti riskē neatgūt ‘airBaltic’ ieguldītos Ls 80 miljonus

foto airbaltic.com
foto airbaltic.com

Valdība ļoti riskē neatgūt Latvijas Nacionālajā lidsabiedrībā “Airbaltic Corporation” (“airBaltic”) ieguldītos vairāk nekā 80 miljonus latu nodokļu maksātāju naudas, ceturtdien vēsta laikraksts “Dienas Bizness”.

"airBaltic" 2011.gada konsolidētais finanšu pārskats atklāj skarbu finanšu situācijas ainu: 152 miljonu latu parādi un uzrādīto zaudējumu dēļ 85 miljonu latu apjomā 106 miljonu latu negatīvs pašu kapitāls.

Izpētot gada pārskatu, aptaujājot ekspertus un apkopojot viedokļus, laikraksts secināja, ka šobrīd valstij par 99,77% piederošās "airBaltic" tālāka veiksmīgā pastāvēšana ir atkarīga no šaubīga biznesa restrukturizācijas plāna un no tiesvedību iznākuma ar bijušo kompānijas vadītāju Bertoltu Fliku un iepriekšējo "airBaltic" privāto akcionāru "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS).

Šaubīties par restrukturizācijas plāna veiksmīgu darbību liek fakts, ka šogad pirmajos septiņos mēnešos "airBaltic" pārvadājis par 12% mazāk pasažieru nekā šajā periodā pērn, vairākus mēnešus pēc kārtas arī vietu piepildījums lidmašīnās bijis par vairākiem procentpunktiem zemāks nekā 2011. gadā.

Kopumā "airBaltic" vadība ziņoja par 23 miljonu latu lieliem zaudējumiem 2012. gada pirmajos sešos mēnešos, ko īpaši nemaina fakts, ka aktīvākajā tūrisma mēnesī - jūlijā - "airBaltic" strādājis ar 1,4 miljonu latu peļņu, norāda laikraksts.


Написать комментарий