ČL: “Dynamo” uzvar Vācijā, “Spartak” pieveic “Fenerbahce”

foto championat.com
foto championat.com

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra play-off kārta iesākusies ar vairākiem diezgan pārsteidzošiem rezultātiem. Kijevas "Dynamo" viesos ar 3:1 pieveica Menhegladbahas "Borussia", sperot platu soli pretī grupu turnīram, bet Dānijas "Kobenhavn" aizvadīja spīdošu maču pret Francijas "Lille" (1:0). Viesos negaidīti uzvarēja arī Rumānijas "Cluj", tuvu uzvarai summā ir Glāzgovas "Celtic", bet Maskavas "Spartak" mājās pieveica Stambulas "Fenerbahce".

Lieliskais Kombarovs nodrošina "Spartak" uzvaru

Maskavas "Spartak" un Stambulas "Fenerbahce" duelis tika uzskatīts par vienu no saistošākajiem otrdienas vakara cīniņiem. Abu komandu sākumsastāvos lielu pārsteigumu nebija, toties pirmās minūtes pārsteidza. Komandas darbojās ļoti enerģiski, tehniski un uzbrūkoši. Darbojoties ļoti ātrā tempā, futbolisti radīja pusmomentus te pie vieniem, te otriem vārtiem. Pirmā puslaika vidusdaļā "Spartak" pārņēma iniciatīvu, izveidojot divus nesliktus momentus. Vislabākā iespēja izcelties bija Dinijaram Biļjaļetdinovam, kurš pēc Makejeva centrējuma no labās malas mēģināja sist pa taisno no gaisa, bet nedaudz garām. Puslaika beigu daļā temps kritās, un turkiem izdevās izlīdzināt mača ritējumu. Vistuvāk vārtu guvumam bija Musa Sovs, kura akrobātiskais sitiens lidoja pāri vārtiem. Vērts pieminēt, ka puslaika beigu daļā savainojumu guva viens no maskaviešu jaunpienācējiem Romulu.

Otrais puslaiks iesākās mierīgākā tempā, toties vārtu gūšanas momentu bija vairāk. 56. minūtē Kristians no metriem desmit sita ar galvu, tomēr Andrejs Dikaņs, kurš tika noķerts pretkustībā, izvilka bumbu. Pēc trīs minūtēm tieši pēc Dikaņa ātras bumbas ievades spēlē krita pirmie vārti! Dmitrijs Kombarovs veica reidu pa kreiso malu, izdarīja centrējumu gar vārtiem, kuru pārliecinoši ar precīzu sitienu noslēdza Emanuels Emenike - 1:0. "Spartak" uz pacēluma viļņa turpināja uzbrukt, taču iekrita pretuzbrukumā. Pēc tāla centrējuma Musa Sovs nepaskopojās ar piespēli Dirkam Kautam, kuram atlika vairs tikai iesist tukšos vārtos. Šeit gan jāsaka, ka izgājienā kļūdījās vārtsargs Dikaņs, nepamatoti atstājot savu cietoksni. Šāds notikumu pavērsiens "Spartak" nesalauza, vēl vairāk, viņi guva otros vārtus! Pēc Eidena Makgīdija izpildītā stūra sitienu bumbu no gaisa ar kreiso kāju eleganti un spēcīgi vārtos trieca Dmitrijs Kombarovs, panākot 2:1. Mājinieki turpināja uzbrukt, taču iesist trešos vārtus neizdevās.

"Borussia" attālinās no grupu turnīra, buksē arī "Lille"

Kijevas "Dynamo" maču Menhengladbahā uzsāka ļoti nervozi, pirmajās 10-15 minūtēs nespējot pieturēt bumbu, kas deva lielu teritoriālu pārsvaru mājiniekiem. Pirmie vārti krita jau 13. minūtē. Ļoti tālu Arangas piespēli soda laukumā veiksmīgi apstrādāja Aleksandrs Rings, pēc kā izdarīja precīzu sitienu tuvajā vārtu stūrī (1:0). Mājinieki varēja dubultot pārsvaru, bet pamazām atkāpās aizsardzībā, par ko tika sodīti. Pēc Migela Velozu izpildītā stūra sitiena bumba tika izsista ārpus soda laukuma, kur to uztvēra Tarass Mihaliks, un bumba pēc rikošeta pret pretinieka ceļgalu lidoja virs vārtsarga pirkstiem (1:1)

36. minūtē "Dynamo" jau izvirzījās vadībā - Andrijs Jarmolenko soda laukumā eleganti izrēķinājās ar Alvaro Domingesu, ar negaidītu sitienu pārspējot vārtsargu. Spēles otrajā pusē mājinieki uzbruka krietni vairāk, izveidojot arī dažus vārtu gūšanas momentus. Ļoti labu maču aizvadīja 19 gadus vecais Kijevas komandas vārtsargs Maksims Kovaļs. Vācu klubam ne tikai neizdevās panākt neizšķirtu, bet 81.minūtē "Dynamo" guva trešos vārtus. Pēc Velozu piespēles soda laukumā bumbu, cenšoties nepieļaut tās nokļūšanu pie pretinieka, savos vārtos ievirzīja Lūks de Jongs (3:1).

Tikmēr Dānijā Kobenhavn" uzņēma "Lille". Pirmajās 45 minūtēs liels pārsvars bumbas kontrolē piederēja dāņiem, taču bija ļoti maz kustības uz priekšu un puslaika pirmajā pusē daudz interesantāk un saturīgāk uzbruka francūži. 15.minūtē "Lille" tika pie teicamas iespējas atklāt rezultātu, bet Dimitrī Pajē nespēja realizēt Salomona Kalū nopelnīto 11m soda sitienu. Puslaika otrajā pusē "Kobenhavn" beidzot iekārtojās pretinieku laukuma pusē un bumbas kontroli pārvērta vārtu guvumā - pēc Larsa Jākobsena centrējuma ar galvu precīzi sita Sesars Santins (1:0).

Otrajā puslaikā komandas apmainījās lomām - "Lille" piederēja iespaidīgs pārsvars bumbas kontrolē, taču tā tika kontrolēta ļoti tālu no pretinieku vārtiem un lielākā daļa saasinošo piespēļu bija neprecīzas. Spēles 57.minūtē beidzot pie bumbas tika viesu smailes uzbrucējs Tuliu De Melu, bet atkal glāba Jūhans Vīlands. Šis moments viesus pamodināja, un "Lille" pie mājinieku vārtiem sakūra pamatīgu pirti - sekoja neskaitāmi centrējumi, stūra sitieni, sitieni ar galvu un no distances. Tomēr "Lille" desmit minūšu ofensīva norima, un dāņi spēli novadīja līdz likumsakarīgai uzvarai.

22.08.2012 , 19:15

sportacentrs.com


Написать комментарий