Franču tūristus Šrilankā notiesā par necieņas izrādīšanu Budas statujai

foto zionica.com
foto zionica.com

Šrilankas tiesa ar sešu mēnešu nosacītu cietumsodu sodījusi trīs franču tūristus, kurus uzskata par vainīgiem budistu reliģisko jūtu aizskaršanā par necieņas izrādīšanu Budas statujai, vēsta ārvalstu mediji.

Divas sievietes un vienu vīrieti Šrilankas policija aizturēja Galles pilsētā, pēc tam, kad foto laboratorijas darbinieks bija ziņojis policijai par bildēm, kurās tūristi pozēja pie Budas statujas, izliekoties, ka skūpsta to, vēsta raidsabiedrība BBC.

Franču tūristi fotografējušies pie Budistu tempļa. Viens no tūristiem bija nofotografēts it kā skūpstot Budas statuju, turklāt, atdarinot statujas roku novietojumu, ko budisti uzskata par savu reliģisko jūtu aizskaršanu.

Skandāls gan nebūtu noticis, ja tūristi neizlemtu filmiņu attīstīt vietējā fotolaboratorijā.

Katram notiesātajam tiesa lika samaksāt naudassodu 11 dolāru (6 lati) apmērā.

Šrilankā, kur lielākā iedzīvotāju daļa ir budisti, ļoti seko reliģisko priekšrakstu ievērošanai. Tūristiem var aizliegt apmeklēt tempļus vai svētās vietas, ja to apģērbs neatbilst pieņemtajām normām. 2010. gada martā amerikāņu mūziķim Eikonam aizliedza iebraukt salā, jo kādā viņa muzikālajā videoklipā bija redzamas pie Budas statujas dejojošas gandrīz kailas meitenes.


Написать комментарий