'Liepājas metalurgs' varētu atteikties no Rīgas 'Dinamo' fārmkluba statusa

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijas hokeja klubs "Liepājas metalurgs" neizslēdz iespēju atteikties būt par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienības Rīgas "Dinamo" fārmklubu, intervijā portālam "liepajniekiem.lv" izteicies "Liepājas metalurgs" izpilddirektors Ilgvars Šēns.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" izīrējuši aizsargu Mārtiņu Jakovļevu un Vitāliju Pavlovu Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - čempionāta komandai Joensū "Jokipojat", nevis nosūtījuši viņus uz fārmklubu Liepājā.

"Mūsu sadarbība izvēršas par mīnusiem. Rīdziniekiem teicu, ka tādā gadījumā esam gatavi rakstīt vēstuli KHL, ka nevēlamies būt "Dinamo" fārmklubs, lai līga to izskata," portālam skaidroja Šēns.

"Dinamo" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis ierosinājis liepājniekiem nepieņemt pārsteidzīgus lēmumus, piebilstot, ka "Liepājas metalurgs" saglabā "Dinamo" fārmkluba statusu. Interneta mājaslapas "liepajniekiem.lv" rīcībā esošā informācija liecina, ka drīz vien trīs vai četri Rīgas kluba spēlētāji varētu nonākt Liepājā.

Tomēr pirms jaunās sezonas sākuma liepājnieki nezina cik un kādus spēlētājus viņi saņems.

Otrdien "Dinamo" komanda informēja, ka Jakovļevs un Pavlovs paši izlēmuši izmēģināt spēkus Somijā, lai iegūtu spēļu praksi.

Kalvītis skaidrojis, ka šie divi spēlētāji nav izturējuši konkurenci, tādēļ palūdza iekārtot viņus kādā komandā. Taču tas nenozīmējot, ka "Jokipojat" kļūs par "Dinamo" fārmklubu, jo Joensū vienība jau ir Pori "Assat" fārmklubs. Abiem hokejistiem ar "Dinamo" neesot līgumattiecību, un dalībai KHL šos hokejistus nepieteiks. Tomēr iepriekš tika publiskota informācija, ka "Dinamo" parakstījusi līgumu ar Pavlovu.

Jakovļevs un Pavlovs joprojām paliek Rīgas "Dinamo" interešu sfērā, tieši tāpat kā aizsargs Jānis Andersons un uzbrucējs Raimonds Vilkoits, vēsta vienība.

Andersons nākamajā sezonā gatavojas spēlēt kādā no Čehijas augstākās līgas komandām, savukārt Vilkoits šobrīd cenšas nostiprināties Vācijas Hokeja līgas (DEL) klubā Hamburgas "Freezers".


Написать комментарий