Daugavpilī notiek skolu pieņemšana

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No pirmdienas, 20.augusta, Daugavpilī ir sācies skolu gatavības jaunajam mācību gadam novērtēšanas process. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paziņoja, ka šogad skolu pieņemšana notiek nedaudz savādāk.

Kā zināms, šobrīd tiek noteikti konkursa uzvarētāji, kuri tuvākajā laikā atsāks skolu renovācijas darbus eiroprojekta ietvaros, kurus savulaik nespēja pabeigt firma „Svente Holdings”. Pašlaik pirms minēto darbu sākuma tika nolemts pašus nepieciešamākus darbus veikt uz pašvaldības rēķina.

Runājot par skolu gatavības jaunajam mācību gadam novērtēšanas kritērijiem, M.Isupova teica sekojošo: „Piemēram, 13.vidusskola pagaidām ir bez jumta. Kas mums tagad jāsaka, ka nepieņemsim to un mācību process tur nenotiks? Protams, ka notiks, bet problēma ar jumtu tiks risināta”.

Kā arī M.Isupova paziņoja, ka pieņemšanas gaitā komisijas locekļi lūdz direktorus rādīt nevis tās vietas, kur viss ir labi, bet tās, kurās kaut kas nav kārtībā. Skolu darbinieki tiek aicināti ziņot par problēmām, kuras steidzami jāatrisina, līdz 1.septembrim.

Neskatoties uz to, ka šogad skolas sagaidīs skolēnus būvlaukuma statusā, kopējais iespaids par mācību iestāžu gatavību mācību gadam, pēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas vārdiem, ir labs, jo kabinetos ir tīri logi, tāfeles, skolotāji smaida.


Написать комментарий