Daugavpils Dzelzceļa stacijā uzstāsies jauniešu koris

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ceturtdien, 23.augustā, Daugavpils dzelzceļa stacijā Vispārējo latviešu Dziesmu svētkiem veltītās akcijas ietvaros uzstāsies jauniešu koris „Balsis” diriģenta Inta Teterovska vadībā. Tas būs koru kolektīva piektais koncerts.

Pēc diriģenta vārdiem, pagājušajā gadā jaunie koristi jau uzstājās mūsu dzelzceļa stacijā, piepildot sava kora vadītāja seno sapni, un Daugavpils publika kori uzņēma ļoti sirsnīgi. Turklāt izbaudīt kora priekšnesumu varēja arī rīta vilciena Rīga – Daugavpils viena vagona pasažieri brauciena laikā no stacijas Pļaviņas līdz gala mērķim.

Pagājušajā gadā uzsāktās akcijas pamatā ir vēlme pēc iespējas vairāk cilvēkus Latvijā iepazīstināt ar XXV Vispārējo latviešu Dziesmu svētku noslēguma koncerta repertuāru.

Tieši tāpēc visi pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti ceturtdien, 23.augustā, plkst.19:15 apmeklēt Daugavpils dzelzceļa staciju un izbaudīt jauniešu kora „Balsis” uzstāšanos.

Šīs nedēļas laikā koristi sniegs 6 koncertus Daugavpils un Krāslavas novados. Jaunieši plāno uzstāties baznīcās, Kultūras namos un pat vietējās estrādēs zem klajām debesīm, kā arī Daugavas krastā.

Piektdien no paša rīta kora dalībnieki ar koka plostu dosies augšā pa Daugavu, pa ceļam sniedzot koncertus tuvākajos pagastos. Neparastais brauciens noslēgsies svētdien, 26.augustā, Slitušķu ciemā.

Tieši šeit pagājušajā gadā notika pirmais kora koncerts.


Написать комментарий