Jaunajā latgaliešu kafejnīcā Daugavpilī var nobaudīt pīrādziņus un iegādāties dūraiņus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī Vienības ielā 17 darbu sācis pirmais veikals - kafejnīca «SĀTA», kas ir noformēta latgaliešu lauku mājas stilā un piedāvā iegādāties latgaliešu mākslinieku izstrādājumus – adītas zeķes, dūraiņus un keramiku, kā arī nogaršot pēc vietējām receptēm izgatavotās smalkmaizītes un raušus, vietējo zāļu tēju.

Vicemērs Līvija Jankovska paziņoja, ka jaunās kafejnīcas atklāšana kļuva par vienu no Daugavpils domes un uzņēmēju sadarbības rezultātiem, kā arī par darba rezultātu tūrisma nozares attīstībā pilsētā.

L.Jankovska arī atzīmēja, ka Dome jau agrāk bija nākusi klajā ar ideju atklāt Daugavpilī latgaliešu virtuves kafejnīcu, jo mūsu pilsētā darbojas dažādu nacionālo virtuvju kafejnīcas, bet vietējo virtuvi neviens nepopularizēja. Uzņēmēji ņēma vērā Domes priekšlikumu un nolēma attīstīt savu biznesu minētajā virzienā.

Jaunās kafejnīcas interjers sniedz priekšstatu par latgaliešu nacionālajām tradīcijām. L.Jankovska atzīmēja, ka apmeklēt kafejnīcu būs interesanti gan pilsētas viesiem un tūristiem, gan dažādām delegācijām. Pašlaik jauno kafejnīcu tūristiem iesaka Tūrisma informācijas centrs, drīzumā arī Dome, uzņemot viesus, piedāvās tiem iepazīties ar latgaliešu tradīcijām jaunajā kafejnīcā.

Jauno resursu izmantos arī Otrā Starptautiskā investīciju foruma laikā, kas Daugavpilī notiks 20. un 21.septembrī.

Kafejnīca strādā katru dienu no plkst.10:00 līdz 19:00.



Написать комментарий