„Tramvaju uzņēmums” informēja par sliežu maiņas sākumu un pasažieru plūsmas pieaugumu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils „Tramvaju uzņēmuma” vadītājs Ēvalds Mekšs ziņo, ka šobrīd turpinās sagatavošanas darbi, lai drīzumā sāktu mainīt tramvaju sliedes eiroprojekta ietvaros.

Pirmie darbi tiks uzsākti posmā no Vienības ielas līdz Viestura ielai. Darbuzņēmējs sola līdz 28.augustam pabeigt sagatavošanas darbus. Pēc tam viens tramvaju sliežu ceļš tiks sagatavots tam, ka to izmantos tramvaji, pēc kārtas kursējot uz abām pusēm, bet otrais sliežu ceļš tiks nomainīts.

Pašlaik sagatavošanas darbi notiek pēc plāna, neskatoties uz to, ka pastāv zināmi sarežģījumi un ir nepieciešams atrisināt daudzus jautājumus. Piemēram, nesen bija nācies pieņemt lēmumu par to, ka nāksies atteikties no plāna saglabāt pieturu Cietokšņa ielā (pie Bērnu veselības centra), Ķīmijas un Stropu virzienā uz centru. Sākotnēji bija plānots to tikai pārcelt, bet šobrīd tika pieņemts lēmums uz laiku to likvidēt, jo minētajā vietā notiks intensīvi darbi.

Ē.Mekšs apliecināja, ka pārējās pieturas un tramvaju kustības intervāls netiks mainīti. Pabeidzot darbus pirmajā posmā, tiek plānots atjaunot pieturu un sākt darbus otrajā posmā – no Tukuma ielas līdz Ventspils ielai. Sākotnēji tika plānots, ka otrās kārtas darbi tiks sākti posmā no Marijas ielas līdz Ventspils ielai, bet 18.Novembra ielas rekonstrukcijas dēļ plāni tika mainīti.

Kā arī „Tramvaju uzņēmuma” vadītājs paziņoja, ka no 1.septembra stāsies spēkā jauns rudens tramvaju kustības saraksts, kad sastrēgumstundā pirmajā maršrutā viena vagona vietā kursēs divu vagonu tramvaji. Samazināt kustības intervālu uzņēmumam nav iespējas.

Ē.Mekšs pauda cerību, ka tramvaju sliežu rekonstrukcijas darbi nesagādās īpašas neērtības mūsu pilsētniekiem un sūdzību nebūs. „Tramvaju uzņēmums” turpinās analizēt situāciju ar pasažieru plūsmu. Saskaņā ar uzņēmuma vadības ziņojumu, pēdējās nedēļās pasažieru plūsma ir pieaugusi 18.Novembra rekonstrukcijas dēļ. Savukārt, Daugavpils mērs Žanna Kulakova pievērsa uzmanību tam, ka no 1.septembra stāsies spēkā noteikumi, saskaņā ar kuriem vispārizglītojošo un arodskolu skolēni izmantos braukšanas maksas atvieglojumus, kas arī ietekmēs pasažieru plūsmas pieaugumu. Šajā sakarā mērs uzdeva „Tramvaju uzņēmumam” pirmajos trijos rudens mēnešos veikt situācijas analīzi.


Написать комментарий