Latvijas biškopji dāvinās Afganistānā dienošajiem karavīriem 100 kilogramus medus

foto indianapublicmedia.org
foto indianapublicmedia.org

Otrdien Latvijas Biškopības biedrība (LBB) pasniegs dāvinājumu, 100 kilogramus medus, aizsardzības ministram Artim Pabrikam un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandierim ģenerālmajoram Raimondam Graubem. Dāvinājums paredzēts nosūtīšanai Latvijas karavīriem starptautiskajā operācijā Afganistānā, informēja Latvijas Biškopības biedrības pārstāve.

Lai iepazītu biškopju arodu, aizsardzības ministrs un NBS komandieris kopā ar Sauszemes spēku kājnieku brigādes 2.kājnieku bataljona karavīriem un biškopjiem kopīgi ievāks viršu medu.

Jau vairākus gadus bitenieki noslēdz vasaras darbus, vedot bites viršos Ādažu poligonā. Viršu medus, dēvēts arī par "Medus karali", ir ekskluzīvs produkts, jo tas ir sastopams tikai retās vietās Latvijā un visā pasaulē. Tas satur 2-3 reizes vairāk minerālvielu un olbaltumvielu. Ādažu poligonā atrodas pats lielākais viršu lauks Latvijā, apmēram 1000 hektāru. Šogad vairāk kā 30 bitenieki ir izvietojuši apmēram 1000 bišu saimes.

Otrdien biteniekiem ievākt medu palīdzēs arī aizsardzības ministrs un NBS komandieris kopā ar Sauszemes spēku kājnieku brigādes 2.kājnieku bataljona karavīriem. Viņi apgūs bitenieka arodu un mēģinās paši ievākt saldo, nedaudz rūgteno un īpašo viršu medu. Pasākuma laikā simboliski tiks iecelts arī armijas galvenais bitenieks, kā arī notiks kopīga viršu medus degustācija un novērtēšana.

"Ar šo dāvinājumu LBB sniedz savu atbalstu Latvijas karavīriem. Sūtam viņiem māju sajūtu. Nedaudz Latvijas smaržas un garšas. Jau kopš seniem laikiem medus Latvijā ir bijis dabīgs, ārstniecisks produkts, kas stiprina cilvēka imūnsistēmu. Vēlam karavīriem atgriezties mājās stipriem un veseliem, " norāda LBB valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.


Написать комментарий