Kipras klubs 'Anorthosis' līdzjutēju nekārtību dēļ izslēgts no UEFA Eiropas līgas turnīra

foto androsk.com
foto androsk.com

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Disciplinārā komiteja otrdien apstiprināja Kipras kluba Famagustas "Anorthosis" izstāšanos no UEFA Eiropas līgas turnīra.

Turnīra kvalifikācijas sacensību trešajā kārtā "Anorthosis" spēkojās ar Gruzijas komandu Gori "Dila".

Abu komandu atbildes spēle Famagustā tika pārtraukta 86.minūtē, jo "Anorthosis" kluba līdzjutēji sarīkoja nekārtības. Šajā brīdī rezultāts bija 3:0 "Dila" futbolistu labā.

UEFA Disciplinārā komiteja izskatīja incidentu un nolēma atstāt spēkā rezultātu 3:0. Tā kā pirmajā spēlē "Anorthosis" uzvarēja izbraukumā ar 1:0, tad divu spēļu summā Gruzijas klubs bija pārāks ar 3:1 un iekļuva kvalifikācijas "play-off" kārtā.

"Anorthosis" komandai piespriesta arī 50 000 eiro (35 140 latu) liela soda nauda, bet nākamās trīs mājas spēles UEFA rīkotajos turnīros "Anorthosis" aizvadīs bez skatītājiem.

"Anorthosis" trīs dienu laikā var iesniegt apelāciju par šo UEFA lēmumu.

Savukārt "Dila" komanda UEFA Eiropas līgas turnīra kvalifikācijas "play-off" kārtā spēkosies ar Portugāles klubu Funšalas "Maritimo".

Kvalifikācijas "play-off" kārtas spēles notiks 23. un 30.augustā. UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā.


Написать комментарий