Šonedēļ tiek plānots sākt tramvaju sliežu rekonstrukcijas darbus Daugavpilī

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā zināms, 18.Novembra ielas rekonstrukcijas un tramvaju sliežu rekonstrukcijas konkursos uzvarēja viena firma - “Binders”. Darbu grafiķi objektos tika sastādīti tādā veidā, lai būtu iespējams veikt tos paralēli. 18.Novembra ielas rekonstrukcija notiek pilnā sparā, tuvākajā laikā būvnieki sāks arī dzelzceļu sliežu rekonstrukciju.

Pašlaik, pirms darbu sākšanas, speciālisti risina dažādas nianses, lai nodrošinātu nepārtrauktu un drošu tramvaju satiksmi. Pēc kārtējās apspriedes tika nolemts, ka darbi tiks veikti dažos posmos un tiks sākti jau šonedēļ.

Darbu gaitā tiks nomainīti 6,2 sliežu km posmā no Vienības ielas līdz Valkas ielai, kas ir par 80% nolietoti. Tiks nomainīts kontaktu tīkls un balsti, kas ļaus noņemt stiepni no ēkām. Sākumā mainīs sliedes posmā no Vienības līdz Viestura ielām, kur satiksme tiks organizēta, izmantojot vienas sliedes uz abām pusēm. Otrais sliežu posms, kuru tiek plānots remontēt, - no Ventspils ielas līdz Tukuma ielai, vēlāk, iespējams, rekonstrukcija tiks veikta uzreiz vairākos posmos.

Dažas pieturas uz laiku tiks pārceltas, informācija tiks izvietota vecajās pieturās. „Tramvaju uzņēmuma” vadītājs Ēvalds Mekšs paziņoja, ka notiek pārrunas ar tramvaju vadītājiem un luksoforu regulētājiem, lai darbu veikšanas laikā viņi būtu vēl uzmanīgāki un ievērotu visus drošības noteikumus.

Tramvaju infrastruktūras modernizācijas projektu tiek plānots pabeigt 2013.gada beigās. 25.septembrī projekta ietveros notiks aplokšņu atvēršana konkursā par vagonu iegādi.


Написать комментарий