No 27.augusta videonovērošanas kameras Daugavpilī darbosies pastāvīgajā režīmā 1

foto nexusis.com
foto nexusis.com

1.augustā Daugavpilī testa režīmā sāka funkcionēt videonovērošanas sistēma. Dažādās pilsētas vietās tika ierīkotas vairāk nekā 50 videokameras, kuras fiksē visu notiekošo, nododot informāciju Pašvaldības policijas vienotajā pultī.

Pašlaik notiek aprīkojuma pārbaude un sistēmas darba kvalitātes novērtējums. Policijas darbinieki apgūst jaunās tehnoloģijas, risinot radušos jautājumus ar firmu, kas uzstādīja aprīkojumu.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs paziņoja, ka nekādu īpašu sarežģījumu darbā ar jauno tehniku nav, tāpēc no 27.augusta videonovērošanas sistēma sāks darboties pastāvīgajā režīmā, ierakstot notiekošo pilsētā un palīdzot policijas darbiniekiem operatīvāk reaģēt uz likuma pārkāpumiem.


Написать комментарий

Kamēr Daugavpils policijā nav iegādātas seju un gaitas atpazīšanas programmas, tie kuriem negribas "lielā brāļa" kontrolei padoties vēl var spēlēt spēlītes ar pieckārtēju pārģērbšanos kafejnīcu tualetēs utt. Bet neatkarīgie laukļaudis var braukt uz Preiļiem iepirkties - tur pagaidām šāda sistēma nav :). Soli pa solītim tuvāk totālai kontrolei - padomija liksies pasaciņa, kad šitas sāks rullēt pilnā apjomā.